"Badu" anketa: Kopakabana najbolje mjesto za doček Nove godine

Doček Nove godine poklapa se sa sredinom ljeta u Brazilu, što stvara pravu klimu za velike žurke
118 pregleda 0 komentar(a)
Kopakabana, Foto: Twistedsifter.com
Kopakabana, Foto: Twistedsifter.com
Ažurirano: 28.12.2012. 09:26h

Ples u ritmu sambe pored Brazilaca na plaži Kopakabana u Novogodišnjoj noći san je većine ispitanika u anketi koju je sprovela društvena mreža Badoo.com širom 17 zemalja na četiri kontinenta.

Španci se masovno okupljaju na novogodišnju noć u Puerto del Sol u Madridu

Anketa, koja je obuhvatila 17.000 ljudi, pokazala je da se Brazilci smatraju najboljim društvom u Novogodišnjoj noći, Amerikanci se nalaze na drugom mjestu, Španci su na trećem, Italijani na četvrtom, a Francuzi na petom mjestu. Posljednja mjesta zauzeli su Belgijanci i Švajcarci, prenosi Rojters.

''Ovo je veoma surovo prema Švajcarcima i Belgijancima, ali razumijem da većina ljudi želi da radije provede Novu godinu na plaži u Brazilu nego da se bore sa hladnoćom u sjevernoj Evropi'', rekao je direktor Badoo-a Luiz Tompson.

Klima za velike žurke

Doček Nove godine poklapa se sa sredinom ljeta u Brazilu, što stvara pravu klimu za velike žurke na otvorenom kojima Brazilci rado prisustvuju bilo sa porodicom, bilo sa prijateljima kada ispraćaju staru godinu.

Žurke i festivali održavaju se širom zemlje, ali Rio de Žaneiro, sa najpoznatijim događajem uoči dočeka Nove godine - masovnom žurkom na plaži Kopakabana na kojoj prisustvuje oko 2,5 miliona ljudi, smatra se za najboljim mjestom za Novogodišnji provod.

Brazilci su tradicionalno obučeni u bijelo tokom novogodišnje večeri kako bi im to donijelo sreću za Novu godinu

Španci se masovno okupljaju na novogodišnju noć u Puerto del Sol u Madridu gdje prisutni slušaju sat koji otkucava ponoć dok jedu po jedno zrno grožđa na svaki otkucaj sata kako bi im Nova godina donijela prosperitet.

Poljubac u Veneciji

Italijani koji su ocijenjeni kao četvrti u anketi, mnogo romantičnije dočekuju novu, a ispraćaju staru godinu okupljajući se na Trgu Svetog Marka u Veneciji za ponoćni poljubac.

Ni jedan od ovih skupova ne može da se poredi sa žurkom na plaži Kopakabana koja je takođe poznata po spektakularnom vatrometu.

Brazilci su tradicionalno obučeni u bijelo tokom novogodišnje večeri kako bi im to donijelo sreću za Novu godinu, što čuvenu plažu Kopakabana čini još ljepšom.

Bonus video: