I Bolt, Bekam, Mesi, Agasi i Nejmar su nekad bili samo djeca

Najmanje od njih, očigledno, promijenio se najbrži čovjek na svijetu, Jusain Bolt
60 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 16:10h

Sigurno ste se nekada pitali kakvi su kao djeca bili najveće sportske zvijezde današnjice. Dejvid Bekam, Rafael Nadal, Tajger Vuds i drugi od malena su prepoznati kao talenti, a u najboljim danima svijet im je bio pod nogama.

Najmanje od njih, očigledno, promijenio se najbrži čovjek na svijetu, Jusain Bolt. Kao što se može vidjeti u snimku iz Boltovog djetinjstva, sprinteraje oduvijek krasila opuštenost i širok osmjeh kojim i danas osvaja mase.

Nije se puno promijenio ni Rafael Nadal. Španski as je na terenu i kao klinac bio sjajan, a pred kameram ne baš, što se da primijetiti i danas.

Tajger Vuds je vjerovatno primijećen u najmlađem uzrastu. U videu se može vidjeti gostovanje malog, simpatičnog Tajgera i njegovog oca u tada čuvenoj emisiji Majka Daglasa u kojoj je učestvovao i čuveni komičar Bob Houp.

Dejvida Bekama je kamera voljela od malih nogu. Bekam, koji je iz Mančester Junajteda u kojem je ponikao, prešao u Real Madrid, sa 12 godina nije baš to imao u planu. 12-godišnji Bekam tada se divio Geriju Linekeru i sanjao da će jednog dana preći u Barselonu.

"Voliš da igraš tenis?" upitao je voditelj šestogodišnjeg dječaka. "Da" odgovorio je klinac. "I želiš biti teniser kad odrasteš?" "Da", ponovio je dječak. A onda je došlo na red malo teže pitanje. "Koliko dugo treniraš?" Dječak se zbunio i kratko rekao: "Ne znam". Taj dječak kasnije je suvereno vladao teniskim terenima dugo vremena, a njegovo ime je Andre Agasi.

Brazilska fudbalska atrakcija, koju u svom dresu žele vidjeti svi jači evropski klubovi, Nejmar, od najranijih dana svoje karijere demonstrirao je magiju na fudbalskim terenima. Vršnjaci su jednostavno bili nemoćni pred njim.

O Lionelu Mesiju je već sve rečeno. Možete se uvjeriti da je ostao isti kao i kad je imao 10 godina.

Kroz život ga je pratila kontroverza. To nije bio slučaj u mlađim danima kada je imao samo dvije želje. Da igra na Svjetskom prvenstvu i da ga osvoji. Obje želje su mu se ubrzo i ispunile. Riječ je, naravno, o Dijegu Armandu Maradoni.

Nijedna porodica nikada nije tako dominirala jednim sportom kao što je slučaj sa Vilijamsovima. Serena i Venus su se "šetale" teniskim terenima. Ko je mogao da prepostavi da će ove dvije simpatične curice terorisati svoje rivalke na terenu?

Bonus video: