Sanadera i ostale zatvorenike zabavljao bend "Nisam kriv"

Božićno veselje za sve "iza rešetaka" Remetinca počelo je već 18. decembra božićnim koncertom muzičke sekcije iz glinske kaznionice "Nisam kriv"
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 19:09h

Ako je suditi po prazničnom meniju zagrebačkog Okružnog zatvora Remetinec, prilagođenog narodnim običajima, čini se da će se zatvorenici za Božić i Novu godinu "provesti" mnogo bolje nego veliki broj hrvatskih građana, piše danas "Slobodna Dalmacija".

Božićno veselje za sve "iza rešetaka" Remetinca počelo je već 18. decembra božićnim koncertom muzičke sekcije iz glinske kaznionice "Nisam kriv", a tri dana posle misu za stotinjak zatvorenika u sportskoj dvorani kaznenog objekta predvodio je župnik Ivan Topolnjak.

Na sam Božić, ukazuje hrvatski dvnevnik, kao i u spoljnom svetu radno angažovanjim zatvorenicima sledovalo je skraćeno radno vreme, a veče uoči Božića u televizijskom programu zatvorenici su mogli uživati do završetka svete mise.

Kolektivnog dočeka Nove godine za "stanare" Remetinca neće biti, prvenstveno zbog prebukiranosti, s obzirom da je kapacitet zatvora od 582 zatvorenika mnogo manji od stvarnog broja korisnika kojih trenutno ima oko 900.

Bonus video: