Školske torbe otporne na metke pravi hit u Americi

Amendment IIje u samo jednoj nedjelji, nakon masakra u Njutaunu, prodao triput više torbi nego što su ranije prodavali za cio mjesec
63 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2012. 11:25h

Nakon masakra u školi u Njutaunu, neprobojne školske torbe firme Amendment II postale su vrlo tražena roba na američkom tržištu.

Dok se vlasti premišljaju kako da "razoružaju Ameriku", roditelji djece školskog uzrasta su riješili da i sami nešto preduzmu. Amendment II je firma koja se bavi proizvodnjom laganih neprobojnih prsluka za potrebe vojske i policije, a odnedavno i proizvodnjom zaštitne opreme za djecu.

Firma je prije pola godine pokrenula novu liniju školskih torbi napravljenih od materijala koji je otporan na metke i koje, ako se upotrijebe kao zaštita, mogu da sačuvaju živote u pucnjavi.

Ne precizirajući u kojem je tačno broju prodatih torbi riječi, direktor firme Derek Vilijams navodi da je Amendment II u samo jednoj nedjelji, nakon masakra u Njutaunu, prodao triput više torbi nego što su ranije prodavali za cio mjesec.

Za ozbiljnije situacije, Amendment II nudi i pravi neprobojni prsluk za djecu, ali direktor napominje da taj proizvod baš i nije namijenjen za svakodnevnu upotrebu u školama, već više za slučajeve kao što je smak svijeta.

LaRue Tactical svoj proizvod reklamira riječima da "ne možete da birate kada će se desiti incidenti s vatrenim oružjem, ali možete odabrati da učinite nešto kako bi poboljšali svoje izglede za preživljavanje"

Amendment II nije jedina vidjela ekonomsku korist u epidemiji nasilja u školama – LaRue Tactical prodaje neprobojne umetke, koji stanu u svaku prosječnu školsku torbu.

Svoj proizvod reklamiraju riječima da "ne možete da birate kada će se desiti incidenti s vatrenim oružjem, ali možete odabrati da učinite nešto kako bi poboljšali svoje izglede za preživljavanje".

Slogan firme Black Dragon Tactical je "Nabavite zaštitu za celu porodicu! Budite sigurni!"

"Nikad više žrtava u školskim pucnjavama", navodi se njihovoj stranici.

Bonus video: