CIJENA 16.000 DOLARA

Udobnost Staljinovog bunkera spas od smaka svijeta

U slučaju da smak svijeta ne nastupi, kompanija obećava da će vratiti 50 odsto cijene ulaznice
60 pregleda 2 komentar(a)
Staljinov bunker, Foto: Screencrush.com
Staljinov bunker, Foto: Screencrush.com
Ažurirano: 19.12.2012. 15:29h

Za one koji vjeruju u kraj svijeta, koji po kalendaru Maja treba da se desi 21. decembra, i za one sa dubljim džepom - u Moskvi postoji specijalno rješenje.

Pod zemljom je izgrađeno 26 spratova, zidovi su debljine metar i po

"Pozivamo vas da preživite smak svijeta 21. decembra 2012. u Staljinovom "Bunkeru-42 na Taganki", 65 metara ispod zemlje" navodi se na sajtu tog čuvenog bunkera, koji je Josif Visarionovič izgradio za sebe, u slučaju nuklearnog rata.

Cijena "komfornog i bezbjednog" kraja svijeta iznosi 500.000 rubalja (oko 16.000 dolara). Ipak, za VIP mjesta treba platiti tri puta više, uz besplatan ulaz za djecu do sedam godina. U slučaju da smak svijeta ne nastupi, kompanija koja iznajmljuje bunker površine sedam hiljada kvadratnih metara, obećava da će vratiti 50 odsto cijene ulaznice.

Staljinov bunker

Najdublji na svijetu

Karte se mogu kupiti na različitim sajtovima, ali za sada nema podataka o broju zainteresovanih. Bunker u centru Moskve smatra se najdubljim na svijetu.

Gosti će imati mogućnost da se hrane pet puta dnevno, tokom 24 sata

Pod zemljom je izgrađeno 26 spratova, zidovi su debljine metar i po, za smak svijeta izdavaće se male, vojničke sobe.

Trenutno se intenzivno radi na popunjavanju rezervi hrane, a sale se opremaju tako da gostima bude komforno.

Gosti će imati mogućnost da se hrane pet puta dnevno, tokom 24 sata, a ako ipak dođe do kraja svijeta, uvjeravaju organizatori, u bunkeru postoji sve što je neophodno da se apokalipsa preživi tokom pola godine.