TOP 10

Najgledanije reklame na "Jutjubu" u 2012.

Najgledanija reklama na Jutjubu ove godine je ona kompanije "Nike", zvijezde ovog video spota su poznata fudbalska imena
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 10:07h

Od proizvođača automobila i sportske opreme, do kompanija mobilne telefonije - svi su u 2012. ponudili zanimljiva, duhovita i inovativna marketinška rješenja. Posjetioci Jutjuba znali su da prepoznaju kvalitet njihovih reklama. Slijedi lista 10 najgledanijih na ovom video servisu.

1. Najgledanija reklama na Jutjubu ove godine je ona kompanije "Nike". Zvijezde ovog video spota su poznata fudbalska imena.

2. Kompanija Pepsi Maks i njena reklama zauzele su drugo mjesto. Pojavljivanje košarkaša Klivlenda Kavaliersa Kajrija Irvinga svakako je doprinijela njenoj velikoj gledanosti.

3. Volkswagen je uloge u svojoj reklami “Bark Side” povjerio psima, i nije pogriješio. Životinje su odlično odradile svoj posao.

4. Samsung je odlučio da umjesto velikih zvijezda za snimanje reklame “The Next Thing is Already Here” angažuje svoje kupce, ljubitelje njegovih proizvoda. Uostalom niko bolje od njih ne može dočarati oduševljenje novim Samsung aparatima.

5. Prizvođač automobila Honda snimio je reklamu “Matthew’s Day Off” sa Metju Broderikom u glavnoj ulozi. Baš kao u njegovom filmu “Ferris Bueller’s Day Off” glumac ima mnoštvo ideja kako da se zabavi, a u tome mu najviše pomaže najnoviji Honda automobil.

6. Još jedna Volkswagenova reklama našla se na listi najgledanijih. Riječ je o spotu “The Dog Strikes Back”. Pas je ponovo i centru pažnje, ali i Dart Vejder. Kombinacija glavnih likova pokazala se odličnom.

7. “GoPro HERO3: Black Edition” (GoPro) reklama je izazvala sjajne reakcije gledalaca.

8. Krajslerova reklama nalazi se na osmom mjestu ove liste. Veliki broj posjetilaca Jutjuba odgledalo je “Halftime in America” što ne treba nimalo da čudi s obzirom da se u njemu pojavljuje Klint Instvud.

9. Kompanija Nike okupila je Kristiana Ronalda i Rafaela Nadala na jednom mjestu. Čuveni sportisti odigrali su teniski meč.

10. Audi je u reklami “Vampire Party” pokazao koje su sve prednosti njegovog najnovijeg modela. Svijetla na Audiju toliko su jaka i unaprijeđena da se i vampiri plaše njih.

Galerija