Bezbjednost na putevima: Protiv poledice je od soli bolja - surutka

Posipanje puteva surutkom umjesto solju u ledenim danima postala je praksa u SAD, kako zbog efikasnosti, tako i zbog uštede
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2012. 18:50h

Agencija za održavanje glavnih saobraćajnica u Sjedenjenim Americkim Državama u Viskonsinu je, umjesto ubičajene metode posipanja soli po putevima u vrijeme ledenih dana, pribjegla surutki, koja se koristi u proizvodnji sira.

Partner agenciji za održavanje puteva u borbi protiv poledice na saobraćajnicama je fabrika sira.

Visok nivo natrijuma koji sadrži surutka savršena je zamjena za natrijum hlorid koji se najčešće koristi protiv poledice

Posipanje puteva surutkom umjesto solju u ledenim danima postala je praksa u ovoj američkoj saveznoj državi, kako zbog efikasnosti, tako i zbog uštede.

Surutka je efikasnija nego so koja se obično koristi za razbijanje leda, a osim toga i jeftinija, objasnili su zvaničnici agencije.

Visok nivo natrijuma koji sadrži surutka savršena je zamjena za natrijum hlorid koji se najčešće koristi protiv poledice, tvrde predstavnici ove agencije.

Sir je odličan u borbi protiv hladnoće, objasnili su predstavnici fabrike za proizvodnju sira, koji su pronašli dobar način da uvećaju svoj profit, prenio je francuski list Atlantiko.

Galerija

Bonus video: