Susret blizankinja nakon 55 godina

"Toliko puta smo bile blizu susreta da to što smo blizankinje zaista ima smisla, jer je nama suđeno da budemo zajedno", kazala je Dženi Lucas
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2012. 11:05h

Blizankinje Dženi Lucas i Helen Edvards nisu znale jedna za drugu 55 godina. Razdvojene su po rođenju.

Dženi je data na usvajanje i odrasla je u porodici koja joj je pružila potrebnu ljubav i dom. Helen je ostala sa biološkom majkom i odrasla u problematičnoj porodici s nasilnim očuhom.

Jedna za drugu su saznale 2003. godine, a kada su se 2007. godine srele mislile su da su polusestre. Vremenom su shvatile da imaju previše sličnosti: po načinu na koji drže šoljicu za kafu, obje imaju čivave za ljubimce itd.

U 2009. godini uradile su DNK test i otkrile da su sestre.

Nisu sumnjale da su blizankinje jer su imale različite datume rođenja. No, daljnjom istragom je utvrđeno da su rođene 2. decembra 1948. godine i da su dvojajčane blizankinje.

Vremenom su shvatile da imaju previše sličnosti - po načinu na koji drže šoljicu za kafu, obje imaju čivave za ljubimce itd.

Helen je tada shvatila da je 15 mjeseci njenog života "izbrisano" jer su je roditelji ubijedili da sada ima 62 godine, a ne 64 kako je analizom utvrđeno.

"Lagali su me oko datuma rođenja cijeli život. Svi ti veliki datumi, poput mog 21. rođendana su bili velika laž. Ali, otkriće da smo nas dvije blizankinje je bilo vrlo emotivno i presrećna sam", rekla je Helen.

Dženi je tražila svoju biološku porodicu 12 godina. Jedan dio života je provela na Floridi, pa se vratila u Veliku Britaniju.

"Imala sam pet operacija u bolnici u Njukaslu gdje je Helen radila i nikad se nismo srele", kazala je Dženi pričajući o čudnim situacijama. Čak su skupa letjele u istom avionu u dijelu gdje je dopušteno sjedenje s ljubimcima.

"Toliko puta smo bile blizu susreta da to što smo blizankinje zaista ima smisla, jer je nama suđeno da budemo zajedno", rekla je Dženi.

Dženi i Helen su nerazdvojne već pet godina. Ni danas nisu saznale razlog zbog kojeg su ih njihovi roditelji razdvojili, niti kako je dozvoljeno Dženino usvajanje.

Galerija

Bonus video: