I NASA se oglasila o smaku svijeta: Svijet neće nestati 21. decembra

NASA nije jedina koja pokušava da smiri strasti oko 21. decembra i najava kraja svijeta. Ruske vlasti su poslale upozorenje medijima
12 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 09:02h

Američka svemirska agencija se oglasila saopštenjem povom navoda da kraj majanskog kalendara 21. decembar označava i kraj svijeta.

"Postojanje svijeta neće biti završeno 21.12.2012. U pitanju je završetak jednog vremenskog ciklusa, od kojih je majanski kalendar i sastavljen. Kraj majanskog kalendara znači kraj procesa stvaranja i početak novog doba", saopšteno je iz NASA-e.

"Nibiru kataklizma", koja bi trebalo da predstavlja sudnji dan i kraj čovječanstva, u stvari govori o sudaru nepoznate planete Nibiru sa Zemljom baš 21. decembra.

Osim što ne postoje dokazi za postojanje Nibirua, čak i da postoji, ta planeta ne bi mogla da stigne na "okršaj" sa Zemljom za samo 18 dana - osim ako ne putuje nekom suludom brzinom, koju na neki fantastičan način sa Zemlje nismo mogli da primijetimo, navode u Američkoj svemirskoj agenciji.

"Da ta planeta stvarno postoji dosad bismo je otkrili. Pretpostavke o kataklizmi postoje već deset godina. Ali, da su tačne projekcije da će doći do sudara, mi bi trebalo da danas golim okom vidimo tu famoznu planetu", poručuju iz NASA-e.

NASA nije jedina koja pokušava da smiri strasti oko 21. decembra i najava kraja svijeta. Ruske vlasti su poslale upozorenje medijima.

"U ime interesa naših građana, molimo vas da obratite pažnju oko prenošenja pseudo naučnih informacija oko kraja svijeta u vašim medijima", navodi se u dopisu medijima

"U ime interesa naših građana, molimo vas da obratite pažnju oko prenošenja pseudo naučnih informacija oko kraja svijeta u vašim medijima", navodi se u dopisu medijima.

U istom dopisu, menadžeri TV stanica su upozoreni da ne podstiču famu oko "sudnjeg dana", jer bi to moglo da negativno utiče na mentalno i emotivno stanje građana Rusije. U tom smislu, pozvali su medije da počnu da objavljuju specijalne najave u kojima bi se istaklo kako najavljena apokalipsa nema nikakvog naučnog osnova.

Bonus video: