Francuski kardiohirurzi pristali da operišu labradora

Cio slučaj je izazvao i kritike koje se odnose na činjenicu da je i nekim ljudima potrebna ljekarska pomoć kako bi im se spasio život
3 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 21:12h

Labradora Liku, koji ima rijetku srčanu manu, operisaće kardiohirurzi budući da veterinari ne mogu da mu pomognu jer je operacija suviše komplikovana. Liki će biti operisan u vrhunskoj bolnici Monsuri u Parizu, čiji su hirurzi pristali da operaciju izvrše besplatno, piše 24sata.info.

Kristijan Kolin, Likin vlasnik koji je ostao bez posla, ipak se zabrinuo kada mu je rečeno da će morati da obezbijedi 3.000 eura za korištenje specijalne opreme prilikom operacije.

Francusko udruženje za zaštitu životinja tada stupa na scenu, i obećava da će obezbijediti 70 odsto troškova i pokrenuti kampanju preko "Facebooka" da se prikupi ostatak novca.

Cio slučaj je izazvao i kritike koje se odnose na činjenicu da je i nekim ljudima potrebna ljekarska pomoć kako bi im se spasio život

Cio slučaj je izazvao i kritike koje se odnose na činjenicu da je i nekim ljudima potrebna ljekarska pomoć kako bi im se spasio život.

Ljekar koji radi u jednom od siromašnijih pariskih predgrađa, kaže: “Volio bih da vjerujem da bih i ja imao toliko uspjeha kada bi mi bila potrebna proteza za nekog od mojih pacijenata. Mnogo njih živi pasjim životom. Lično, razumijem vezanost tog čovjeka za svog psa i razumijem da bi učinio sve da ga spasi. Ali, ako malo pogledate okolo, vidjećete da živitmo u jako čudnom društvu.”

Neki od onih koji podržavaju kampanju za Liku su zbog izjave ovog doktora pobjesnili, a jedan je napisao: “Životinje su često mnogo zahvalnije od ljudi”.

Bonus video: