Dana Republike SFRJ

Miks Titovih govora i ex-YU roka

Dan Republike, 29. novembar, obilježiće se u “Škotskom pabu” u Hercegovačkoj i “Titogradu” u Njegoševoj ulici
120 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2012. 09:11h

Nekada najveći praznik nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije - Dan Republike, 29. novembar, obilježiće se u “Škotskom pabu” u Hercegovačkoj i “Titogradu” u Njegoševoj ulici.

"Tokom cijelog dana proslavljaćemo na simboličan način Dan Republike. Za 29. novembar promijenićemo malo enterijer paba, postavićemo zastave bivše SFRJ, slike predsjednika Tita, a tokom cijelog dana puštaćemo stare filmove. Poslije podne DJ će puštati samo domaći rok iz perioda SFRJ, kao i jednominutne sekvence govora predsjednika Tita", rekao je vlasnik Škotskog paba Mladen Lopičić.

Konzul SFRJ u Tivtu Marko Perković pomogao je organizatorima proslave 29. novembra savjetima, ali i znamenjima nekadašnje države.

"Vjerujem da će biti veselo i da će svi oni kojima je Jugoslavija ostala u lijepom sjećanju rado posjetiti ova mjesta i zajedno proslaviti najveći praznik zemlje koja je imala izuzetno velik ugled i uticaj u svijetu. Neću biti na proslavama 29. novembra u Titogradu, ali sam na neki način pomogao tim ljudima savjetima i obilježjima nekadašnje države da taj datum obilježe na što kvalitetniji način", kazao je Perković.