Instagram diskriminiše blogerku jer je krupnija?

"Znam da se ne tolerišu eksplicitni sadržaji. Ali sam skoro sigurna da je u mom slučaju diskiminiacija jer sam plus-sajz", kategorična je manekenka
50 pregleda 1 komentar(a)
Georgina Horn, Foto: Instagram
Georgina Horn, Foto: Instagram
Ažurirano: 17.06.2018. 08:06h

Georgina Horn je plus-sajz model, influenserka i aktivistkinja za ravnopravnost. Na Instagramu ma skoro 200.000 pratilaca koji je podržavaju, a sada tvrdi da je suočena sa banovanjem na Instagramu.

Za portal "Metro" kaže da je to sve zbog njenog krupnog tijela.

Georgini se desilo to da je ova internet-platforma za nju isključila opciju da može da širi krug pratilaca, njene postove mogu da vide samo oni koji je već prate, ne može da koristi haštagove...

Instagram ne prizanje diskriminaciju, već za sve okrivljuje "pogrešne algoritme".

"Razumemo da korisnici nemaju iskustva sa našim heštagovima, ali ako koristite proizvoljne heštagove, to neće biti vidljivo većem broju ljudi. Konstantno radimo na poboljšavanju usluge za sve korisnike, radimo na unapređenju sadržaja, podršci našim klijentima", saopšteno je iz rukovodstva ove društvene platforme.

Georgina kaže da je njen izgled najviše kriv za njeno "povlačenje".

"Znam da se ne tolerišu eksplicitni sadržaji. Ali sam skoro sigurna da je u mom slučaju diskiminiacija jer sam plus-sajz", kategorična je manekenka.

Bonus video: