Više od igre: Urnebesno slavlje djece nakon gola Urugvaja

Ugurvaj je u prvom kolu grupe A do pobjede je stigao golom Hosea Himeneza u 89. minutu
75 pregleda 0 komentar(a)
Djeca Urugvaj, Foto: Screenshot (Twitter)
Djeca Urugvaj, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 16.06.2018. 16:24h

Pobjednički gol Urugvaja u meču protiv Egipta na Svjetskom prvenstvu raspametio je učenike jedne osnovne škole u Urugvaju, a video na kojem djeca slave pogodak obišao je svijet.

Urugvaj je u prvom kolu grupe A igrao protiv Egipta, a do pobjede je stigao golom Hosea Himeneza u 89. minutu. Gol je Urugvaju uveliko uvećao šanse za plasman u osminu finala pošto do kraja grupne faze igraju protiv domaćina Rusije i autsajdera Saudijske Arabije.

Na društvenim mrežama kruži video djece iz jedne osnovne urugvajske škole na kojem su prikazani posljednji momenti meča. Tako se može vidjeti i trenutak kada Himenez postiže gol, a djeca istrčavaju iz škole u dvorište i razdragano slave gol.

Ranije je objavljeno da se nastava u urugvajskim školama neće obavljati za vrijeme utakmica koje Urugvaj igra na Mundijalu u Rusiji, podsjeća portal Klix.ba.

"Volim ovo. Fudbal, narod. Ništa slično ovom", napisao je legendarni napadač Engleske Gari Lineker na Tviteru u opisu videa na kojem djeca slave gol, a on nije jedini koji je podijelio video i iskazao oduševljenje zbog reakcije urugvajskih osnovaca.

Bonus video: