Afrika za Norvešku: Radijatori za promrzle mališane

Projekat je finansijski podržao Norveški fond za međunarodnu pomoć studentima, u nadi da će sredstva početi da se troše na stvarna rješenja, a ne na eksploataciju stereotipa
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2012. 12:10h

Norveška grupa Radi-Aid, kojoj je očigledno dojadio pozerski humanitarizam, pokrenula je izuzetno interesantan satirični projekat.

Naime, radi se o humanitarnoj kampanji pomoći - promrzloj djeci u Norveškoj!

Kampanja, sa sve prigodnom, stereotipno "srceparajućom", pjesmom navodno promoviše sakupljanje sredstava za kupovinu radijatora koje bi brižna afrička omladina poslala "promrzlim Norvežanima".

Kampanja, sa sve prigodnom, stereotipno "srceparajućom", pjesmom navodno promoviše sakupljanje sredstava za kupovinu radijatora koje bi brižna afrička omladina poslala "promrzlim Norvežanima"

Istina, na Skandinavskom poluostrvu su zime duge i oštre, ali se na istom prostiru države koje spadaju među onima sa najvećim životnim standardom na svijetu, koje su, takoreći, likvidirale problem beskućništva (te nema govora ni o kakvoj djeci koja se smrzavaju).

Projekat je finansijski podržao Norveški fond za međunarodnu pomoć studentima, u nadi da će sredstva početi da se troše na stvarna rješenja, a ne na eksploataciju stereotipa.

"Zamislite kad bi svaka osoba u Africi vidjela video 'Afrika za Norvešku' i ako bi to bila jedina informacija koju su ikad dobili o Norveškoj.

Što mislite da bi onda mislili o Norveškoj?

Kad se spomene Afrika većina ljudi pomisli na glad, siromaštvo, kriminal i AIDS, jer se u svim kampanjama govori samo o tome", rečeno je u izjavi ove grupe.

Galerija

Bonus video: