Bezrezervna lojalnost: DPS u srcu... i na automobilskim tablicama

“Svako sa zadovoljstvom ulazi u moj automobil, a prijatelji i prijateljice iz opozicije se voze sa oduševljenjem jer imam zatamnjena stakla pa se ne vide (smijeh)"
230 pregleda 119 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2012. 19:05h

Na ličnim tablicama građana Crne Gore uglavnom su imena bliskih osoba, naziv firme ili određeni niz slova, dok je Ulcinjanin Tihomir Rakočević ovu mogućnost iskoristio na sasvim neuobičajen način - da javno iskaže ljubav prema partiji.

“Volim DPS!”, odgovara jednostavno na pitanje kako je uoči nedavno održanih izbora došao na ideju da svoj “golf 3” ukrasi tablicama UL DPS11.

Da je zaista ljubav u pitanju, potvrđuje njegov partijski angažman. U Demokratskoj partiji socijalista je od 18. godine, a sada je član Opštinskog odbora DPS–a, PR u Savjetu mladih Ulcinja i predsjednik Mini izbornog štaba.

"Policija obavlja svoj posao i mene posmatra isto kao i svakog građanina Crne Gore, bez obzira na to što imam tablice DPS-a"

“Svaki posao u partiji odrađujem sa velikim zadovoljstvom”, navodi on, a zatim objašnjava zašto je odabrao baš DPS:

“Smatram da je ova partija najbolja za nas mlade, ona je multinacionalna, multikonfesionalna, građanske orijentacije i naravno otvorena za sve koji žele dobro našoj zemlji”.

Rakočević je opisao i kako su njegov čin komentarisali ljudi iz njegovog okruženja.

“S obzirom na to da je 90 procenata komšija u DPS-u, svima se tablice jako dopadaju, a opozicionari mi nijesu davali nikakve komentare”, rekao je on.

Iako su stranačke podjele u Crnoj Gori ponekad veoma duboke, zbog DPS registracije još niko nije odbio da se vozi sa Tihomirom.

“Svako sa zadovoljstvom ulazi u moj automobil, a prijatelji i prijateljice iz opozicije se voze sa oduševljenjem jer imam zatamnjena stakla pa se ne vide (smijeh). Do sada niko nije odbio da se zbog tablica UL DPS 11 vozi sa mnom, jer ih svi vole, samo se pojedini, prave da ih ne vole (smijeh)”, kazao je Rakočević za “Vijesti”.

Rakočević pozira pored svog vozila

Njegova neobična predizborna registracija prava je atrakcija i o njoj u najjužnijem crnogorskom gradu već nastaju urbani mitovi. Po jednom od njih, Rakočeviću Ulcinjani nisu htjeli da izdaju DPS11 tablice, pa ih je dobio tek nakon što je angažovao “vezu” iz Podgorice.

“U ulcinjskom SUP-u nisam imao problema pri izdavanju registarskih tablica”, demantuje on ove gradske priče.

Po riječima Rakočevića, crnogorska policija je imuna na stranačka obilježja. Upitan da li se odnos organa reda prema njemu promijenio sa novim tablicama, kazao je:

“Što se tiče policije, u životu sam imao samo jednu prijavu i to zbog pogrešnog parkiranja, tako da nemam predstavu. Policija obavlja svoj posao i mene posmatra isto kao i svakog građanina Crne Gore, bez obzira na to što imam tablice DPS-a”.

Za kraj, Rakočević je obećao da će UL DPS11 registracija preživjeti sljedeće i sve naredne izbore: “Ostaće na mom automobilu sve dok budem vlasnik auta, nikada pred nijedne izbore neću tablice mijenjati, jer sam privržen programu DPS-a”.

Tablice koje nemaju cijenu

Dvadesetdevetogodišnji Rakočević je završio Srednju turističku školu u Ulcinju i kurs za obezbjeđenje na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, a student je na Fakultetu za poslovnu ekonomiju u Baru.

Posljednjih 11 godina zaposlen je u privatnom preduzeću Građa Comerc kao menadžer prodaje.

Na pitanje da li je lične tablice, koje koštaju 200 eura, platio lično, ili je imao sponzora, odgovara: “Smatram da ove tablice nemaju cijenu, jedinstvene su, i da su koštale više, ne vidim nikakvu prepreku.

Što se tiče sponzora, nijesam ih imao. Radim, pa sam ih sam platio”.

Bonus video: