Dan Ginisovih rekorda: Upisani novi neobični poduhvati

Manifestacija slavi dan kada je "Ginisova knjiga rekorda" postala najprodavanija autorska knjiga na svijetu
85 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 09:14h

Osmi godišnji Dan Ginisovih rekorda održan je 15. novembra, a više od 420.000 ljudi širom svijeta radilo je najčudnije i najsmješnije stvari kako bi ušli u popularnu "Ginisovu knjigu rekorda".

Manifestacija slavi dan kada je 2004. godine "Ginisova knjiga rekorda" postala najprodavanija autorska knjiga na svijetu, a većina takmičara na ovom događaju je odlučila da novčane nagrade pokloni u dobrotvorne svrhe.

Takmičenje je počelo rano ujutru a među prvima koji su uspjeli da postave nove rekorde bio je Stiv Džejkobs, koji je obukao 266 pari gaća i tako postao rekorder u broju obučenih gaća.

Rofl Alerdisen postavio je rekord u najvećem broju "osmica" izvedenih vozilom na ledu tokom dva minuta

U Londonu je 28 žena uspjelo da stane u "mini moris", dok je 15-godišnji Australijanac Lejčlan Felps iz šestog pokušaja uspio najduže da zadrži notu na didžiriduu - 65.6 sekundi.

Japanac Keniči Ito već godinama drži rekord za "najbržeg čovjeka na četiri noge" na stazi od 100 metara. On je svojim "trkom na sve četiri", čiju tehniku usavršava skoro deset godina, postavio novi svjetski rekord od 14.47 sekundi.

Brzo gutanje mačeva

Rofl Alerdisen postavio je rekord u najvećem broju "osmica" izvedenih vozilom na ledu tokom dva minuta. On je u Folksbank areni u Hamburgu izveo pet osmica za propisano vrijeme.

Mandžit Sing je u Lajčesteru podigao teret od 24 kilograma, samo pomoću očnih duplji

Još jedan rekorder trijumfovao je u Hamburgu - Muhamed Karimanovic slomio je najviše parova kokosovih oraha rukama tokom jednog minuta (čak 16).

Momak pod nadimkom "svemirski kauboj" progutao je mač 10 puta za tri minuta, postavši rekorder u kategoriji brzog gutanja mačeva.

Ime Mihaela Kopa takođe će biti zapisano u knjizi, kao čoveka koji je postavio rekord u okretanju košarkaške lopte na četkici za zube (26.078 sekundi).

Mandžit Sing je u Lajčesteru podigao teret od 24 kilograma, samo pomoću očnih duplji.

Svi rekordi koji su postavljeni nalaze se na spisku za naredno izdanje popularne knjige.

Galerija

Bonus video: