POPULARNA KULTURA

Štap i šešir Čarlija Čaplina na aukciji, cijena do 60.000 dolara

Lik skitnice sa prepoznatljivim cilindrom i štapom proslavio je Čaplina i postao holivudska legenda
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 12:55h

Jedan od čuvenih cilindara i štapova Čarlija Čaplina, zvijezde holivudskog nijemog filma, ovog vikenda biće stavljeni na aukciju u Los Anđelesu, saopštila je aukcijska kuća Bonams.

Čaplinov štap i šešir "zvijezde" su aukcije predmeta popularne kulture

Čarlinov štap i šešir - kakve je nosio u filmovima "Mala skitnica", "Svjetlost velegrada", "Moderna vremena" - mogli bi da budu prodati za 40.000 do 60.000 dolara na aukciji 18. novembra.

Ne zna se koliko je očuvano Čaplinovih šešira i štapova, kaže Lusi Kar iz Bonamsa. Oni koji će se naći na aukciji dio su privatne kolekcije ali su i direktno povezani sa Čaplinom, prenosi Rojters.

Lik skitnice sa prepoznatljivim cilindrom i štapom proslavio je Čaplina i postao holivudska legenda. Skitnica je, kako je govorio Čaplin, slučajno nastao jednog kišnog dana u Kiston studiju. Prvi put se na filmu pojavio 1914, a posljednji put u "Modernim vremenima" 1936.

Čaplinov štap i šešir "zvijezde" su aukcije predmeta popularne kulture, među kojima je i saksofon koji je pripadao džez muzičar Čarliju Parkeru, pismo Džona Lenona, fotografije Merilin Monro, strip Čarlsa Šulca, tvorca Snupija, i stolica iz Rikovog kafea u filmu "Kazablanka".

Galerija

Preporučujemo za Vas