Japanac na aukciji ponudio Zemlju!

Jedan Japanac je smislio dobar način da zabavi sebe i mnoge ljude na internetu, tvrdi da je Zemlju dobio od Boga pa je stavlja na aukciju
5 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2012. 16:23h

Jedan je Japanac na aukciji ponudio Zemlju. Ono što je još čudnije je to da je do danas prikupio 2.772 ponude tako da trenutna cijena planete na aukciji iznosi 123.472.279 američkih dolara, piše Mashable.

Aukcija je krenula s početnom cijenom od 0,86 dolara koja je iz sata u sat rasla. Naravno, pretpostavlja se da pobjednik neće zaista platiti stotine miliona dolara. Ono što je posebno zanimljivo je opis uz 'ponuđeni proizvod' u kojem je domišljati Japanac napisao kako je planetu dobio od Boga pa je sada nudi na aukciji. Prodavac je zatražio i da mu potencijalni kupci dostave pismo u kojem će opisati svoje namjere nakon kupovine Zemlje kako bi znao da li je riječ o ozbiljnim kupcima ili ne.

Ništa manje zanimljiva nisu bila ni pitanja 'kupaca'. Jedan ga je pitao "dolazi li predmet s dugmetom za resetovanje" koji bi ga mogao vratiti u prošlost, dok ga je drugi pitao hoće li postati Bog nakon uspješne kupovine, na što mu je Japanac vrlo jednostavno odgovorio - 'ne'.

Bonus video: