Čaz Bono će posljednju operaciju obaviti u Beogradu?

"Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih"
8 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 18:20h

Sin popularne pjevačice Šer, Čaz Bono, spreman je za posljednju fazu svoje promjene pola - operaciju u kojoj će mu ljekari ugraditi penis. Jedina dilema koju ima je da li će operaciju odraditi u Americi ili u Beogradu, piše Blic.

Čaz, jedino dijete Sonija Bona i Šer, rođen je kao djevojčica Čaziti Bono. Još 1995. javno je objavio da je lezbijka, a proces promjene pola počeo je 2008. godine. U martu, 2010. je dobio i zvaničnu potvrdu o promjeni pola, pa se sada u svim dokumentima vodi kao muškarac. Jedino mu nedostaje muški polni organ.

Beogradski urolog Miroslav Đorđević najpoznatiji je transseksualni hirurg u svijetu, a Čaz je ranije kazao da želi da ga Đorđević operiše.

"Potpuno je spreman za promjenu pola, dobio je sve dozvole i uskoro ćemo krenuti u postupak. Predložio sam mu da operaciju možemo da odradimo u Beogradu ili u Americi, gdje takođe imam dozvolu za rad. To je njegova odluka i u dogledno vrijeme ću znati gdje će se raditi", rekao je Đorđević Blicu.

Čaz je prošle godine u emisiji Hauarda Sterna rekao da će vjerovatno otići u Beograd.

"Tamo postoje doktori koji rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni bukvalno mogu da ubace određene ligamente u vaš klitoris, malo ga povećaju, povežu tako da možete da mokrite kroz njega, i stave vam implante umjesto testisa. Znate, biće mali, ali ću moći da uriniram stojeći. Za mene, to će biti ultimativno dobar osjećaj", rekao je Čaz.

Bonus video: