Vesko Ninković Džaja: Dostojevski uzima cijelog čovjeka

Maneken i voditelj Vesko Ninković Džaja za čitaoce "Vijesti" govori o miljenoj knjizi, filmu, muzici...
495 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 08:11h

Knjiga

Trenutno čitam od Andrića Pripovijetke. Uvijek sam za to da kad dođemo u zrele godine, čitamo literaturu koju smo čitali kao mlađi. Iako znam radnju, jer sam Andrićeve pripovijetke ranije čitao, danas ih doživljavam na potpuno drugačiji način.

Takođe volim i knjigu Idiot od Dostojevskog. Mada, da biste čitali Dostojevskog morate biti u posebnom stanju. On uzima cijelog čovjeka i za njegova djela morate biti koncentrisani.

Film

Najviše volim film “Boja noći”, ali ne zbog toga što u njemu igra moj omiljeni glumac Brus Vilis, već mi se tematika dopada.

Omiljena glumica mi je Džulija Roberts. Inače, kad su filmovi u pitanju volim da pogledam dobru akciju, dramu, triler, a često moj izbor bude i neka komedija.

Muzika

Danima već slušam “Wonderful Life” od Blacka. Iako sam nekad volio tu pjesmu, danas je ona atak na moje uši, jer u kolima i kući ne može se već danima čuti ništa drugo, jer moj sin Luka obožava tu pjesmu. Čak je kroz tu pjesmu naučio i engleski jezik.

Volim da slušam muziku 70-tih i 80-tih, jer smatram da je tada bila najkvalitetnija.

TV

Zbog profesionalnog napredovanja moram da gledam TV, iako nemam baš puno vremena. Zato moram selektivno birati šta ću da gledam.

Pažnju može da mi drži dobar film ili muzički spot, a kad imam više vremena onda se trudim da pogledam emisije slične mojoj, jer od konkurencije se uvijek nešto može naučiti, a ja ne bježim od toga.

Posljednje u čemu sam uživao gledajući bila je serija Mućke. Mislim da me i komšiluk čuo koliko sam se smijao.

Galerija

Bonus video: