"Bijeli" Džek Denijels - prvi put nakon prohibicije

Novi viski će početi da se prodaje početkom januara, za sada samo u SAD i to u određenim prodavnicama po cijeni od 49 dolara
2 komentar(a)
Džek Denijels, Foto: Trendhunter.com
Džek Denijels, Foto: Trendhunter.com
Ažurirano: 01.11.2012. 09:47h

Ljubitelji viskija, pogotovo "Džek Denijelsa" od sljedeće godine moći će da uživaju u novom, bezbojnom alkoholnom piću iz destilerije u Tenesiju. Posljednji put, ovakav viski je pravljen za vrijeme prohibicije početkom 20. vijeka.

Čuveni proizvođač viskija predstavio je novu vrstu pića koja prema njihovom opisu ima "sladak i voćni miris, jak osjećaj raži i suv završetak ukusa".

Sadrži kombinaciju 70 odsto raži, što je za 19 odsto više od zakonkog minimuma za ražani viski, kao i 18 odsto kukuruza i 12 odsto sladnog ječma.

Otkrivanje novog ukusa

Džef Arnet, koji je sedmi "gospodar" destilerije u Tenesiju koja postoji 146 godina, kaže da ta formula sadrži novi i jedinstveni ukus.

Novi viski će početi da se prodaje početkom januara, za sada samo u SAD

"Vjerujemo da će svi ljubitelji viskija i Džek Denijelsa uživati u otkrivanju novog ukusa", rekao je Arnet.

Boja viskiija je rezultat sazrijevanja i često može da otkrije u kojoj vrsti bureta (šeri ili burbon) je sazrijevao. Nekada se koristi i karamel za potamnjivanje pića.

Novi viski će početi da se prodaje početkom januara, za sada samo u SAD i to u određenim prodavnicama po cijeni od 49 dolara za bocu od 750 mililitara.

Bonus video: