Lekcije za Bana: Gangnam sa Sajom i skokovi sa Baumgartnerom

Nesirki kaže da se generalni sekretar UN obično bavi teškim pitanjima koja se tiču rata i sukoba, ali da takođe smatra da je važno da se angažuje i u drugim segmentima društva
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 07:22h

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun sastao se s južnokorejskim reperom Sajom (Psy), s kojim se našalio da je ljubomoran na njega jer je danas poznatiji Južnokorejac.

Šef UN je tokom sastanka sa svojim zemljakom rekao da osjeća da ga je zasjenio reper, koji se proslavio hitom "Gangnam style" i spotom za tu pjesmu koji je na sajtu YouTube pregledan više od 500 miliona puta.

"Pomalo sam ljubomoran. Prije dva dana neko mi je rekao da sam najpoznatiji Korejac na svijetu.

Sad moram da se povučem. Ne žalim", kazao je Ban.

"Sad znači imate prvog i drugog najpoznatijeg Korejca u istoj zgradi", odgovorio je Saj poslije sastanka u sjedištu UN u Njujorku u utorak.

Ban je čak pokušao, uz pomoć Saja, da odigra jedan od čuvenih pokreta iz spota južnokorejskog repera.

Saj je na konferenciji za novinare rekao da je Ban u srcu svakog Korejca, "najbolji među najboljima", i da je za njega veliko zadovoljstvo što ga takav čovjek poznaje i što je vidio njegov spot.

Šef UN se prije toga sastao sa Austrijancem Feliksom Baumgartnerom, koji je izveo skok sa rekordne visine od 39.000 metara.

Ban sa Baumgartnerom

Ban je izrazio divljenje za njegov prošlonedjeljni podvig, kada je skokom iz balona u slobodnom padu probio zvučni zid i postavio svjetski rekord, a Baumgartner mu je ponudio lekciju iz te vještine.

Portparol generalnog sekretara Martin Nesirki rekao je novinarima da se generalni sekretar obično bavi teškim pitanjima koja se tiču rata i sukoba, ali da takođe smatra da je važno da se angažuje i u drugim segmentima društva.

Galerija

Bonus video: