Podgorica: Ukrajinac kilo kose plaćao do 400 eura

Ivanovič je otkupljivao prirodnu i farbanu kosu, ali na kilogram, pa su mnoge djevojke i žene kući pošle razočarane
537 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2012. 13:59h

Brojne žene i djevojke pohrlile su juče u frizerski salon “Ko vas šiša” sa željom da prodaju kosu.

Nakon oglasa na vratima radnje istaknutnog još prošle nedjelje i teksta u “Vijestima” da cijena, u zavisnosti od dužine, može dostići i 500 eura, mnoge su donijele svoju i tuđu kosu, ali je Ukrajinac Grigorij Ivanovič ponudio mnogo nižu cijenu.

Ugovarajući posao na licu mjesta, Ivanovič je otkupljivao i ofarbanu kosu po cijeni od 100 eura, ali za kilogram, a za prirodnu je plaćao više.

Frizerka Danijela Bracović rekla je da je došla i jedna Kotoranka privučena mogućnošću da unovči svoju kosu, ali da se kući vratila razočarana.

“Žena iz Kotora se vratila pomalo razočarana sa deset eura u džepu, nakon što je Grigorij utvrdio gramažu”, rekla je Danijela “Vijestima”.

Ivanovič je objasnio da je u Crnoj Gori sa kolegama došao samo zbog kose, i da je cijena u Ukrajini mnogo veća.

On je rekao da su oglase postavili u Baru, Nikšiću i Podgorici i da su njegove kolege organizovale otkup i u zemljama u okruženju.

Pojasnio je da je nadogradnja kose u Ukrajini na cijeni i u trendu kod tamošnjih djevojaka.

On je rekao da je juče do oko 13 časova otkupio 15 do 20 komada kose, različitih dužina.

Reporteri “Vijesti” zatekli su u radnji djevojku sa dvije kese. U jednoj je bila ofarbana, a u drugoj prirodna kosa koju je, kaže, dobila u frizerskom salonu u Bijelom Polju. Ona je juče zaradila 50 eura.

Žena sa djetetom prodala je vlasi prirodne kose duge 50 santimetara za 40 eura.

Bracović je kazala da je Ivanovič plaćao 100 eura za kilogram farbane kose, a za istu količinu prirodne, u zavisnosti od dužine, i do 400 eura.

Ona je rekla da se sijeda kosa, duža od 45 centimetara, mogla prodati za 100 eura, što je više od trećine prosječne penzije u Crnoj Gori koja iznosi 273,50 eura.

Sijeda kosa, duža od 45 centimetara, se mogla prodati za 100 eura, što je više od trećine prosječne penzije u Crnoj Gori

Vlasnica frizersko-estetskog salona “Dana” prošle sedmice je kazala “Vijestima” da se prirodna kosa koristi za nadogradnju i da, u zavisnosti od kvaliteta i dobre strukture dlake, može koštati i do 500 eura, a frizura do čak 1.000.

“Kosu smo jedno vrijeme otkupljivali, međutim, u posljednje vrijeme nije bilo ozbiljnijih ponuda. Pojedine mušterije su na čekanju, ali nažalost nemamo odgovarajuću ponudu vlasnika kose”, rekla je tada Stojović.

Ona je objasnila da se kosa nadograđuje prirodnim putem, bez lijepka i uz pomoć konca, praktično po receptu baka, koji omogućava da se nadograđena kosa skine kada poželite.

Galerija

Bonus video: