Kako se bivša Modelsica snašla u poslaničkoj klupi

Počela sam da se bavim politikom onog trenutka kada sam odlučila da su nam promjene neophodne i kada sam vidjela u kakvoj situaciji žive naši građani
10 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2012. 10:28h

Kada se bivša članica grupe Models, poznatije po izgledu svojih članica nego po pjesmama, našla na izbornoj listi Nove Srbije za majske parlamentarne izbore u našem susjedstvu, ova vijest je naišla na podsmijeh javnosti.

Međutim, budući da je Nova Srbija postala dio vlasti, nakon pobjede Srpske napredne stranke čiji je bila koalicioni partner, Nevena Adžemović je sjela u poslaničku klupu, pa sada ima priliku da pokaže da li je samo "lutka sa naslovne strane" kako mnogi smatraju ili zaista posjeduje političke sposobnosti da na pravi način prezentuje građane Srbije koji su je odabrali.

Počela sam da se bavim politikom onog trenutka kada sam odlučila da su nam promjene neophodne i kada sam vidjela u kakvoj situaciji žive naši građani

"Počela sam da se bavim politikom onog trenutka kada sam odlučila da su nam promjene neophodne i kada sam vidjela u kakvoj situaciji žive naši građani. Dugo sam bila član Srpske napredne stranke, tamo sam radila u Gradskom odboru, pa sam se poslije toga prebacila u Novu Srbiju kod Velimira Ilića i postala sam poslanik", priča bivša modelsica.

Novu Srbiju je, kako kaže, odabrala jer podržava plan i program te stranke, a i zbog toga što ta partija daje priliku mladim, ambicioznim ženama da se afirmišu i da pokažu svoje znanje.

"Ima jako lijepih žena koje su članice te stranke", dodaje ona. Prema Neveninim riječima, u ulozi poslanika se lijepo snalazi i ima pozitivne utiske iz parlamenta. Negativna strana priče su, kaže, mediji.

"Malo su me dočekali na nož, što mi se ne sviđa. Ali potrudiću se da se dokažem i pokažem sve svoje kvalitete koje posjedujem, osim fizičkog izgleda naravno", obećava ona.

Raspoložena za razgovor, Adžemović se pokazala kao prijatan sagovornik, a uz osmijeh je za "Vijesti" pričala kako nema velike razlike u odnosu medija prema političarima i prema estradnim ličnostima.

Boriću se za prava žena, za rodnu ravnopravnost u politici...

U njenoj biografiji na sajtu Narodne skupštine Srbije piše da je Nevena diplomirani ekonomsta, a ona kaže da je upravo znanjem iz svoje struke dosta pomogla svojoj stranci, ali da su je politički neistomišljenici zloupotrebljavali u predizbornoj kampanji zbog njene estradne prošlosti. To ju je, kaže, jako pogodilo, ali će nastaviti dalje.

Ona nije jedina estradna ličnost koja je bila zastupljena na izbornoj listi SNS-NS, bili su tu i harmonikaš Miroljub Aranđelović Kemiš, kao i glumac Milan Nakov. Na pitanje da li bi estradne ličnosti trebalo više da se uključe u politiku Nevena kaže da je to njihov izbor i stvar volje.

"Zašto da ne, ako podržavaju plan i program neke stranke trebalo bi da se priključe. Ja sam stvarno bila za plan i program koji propagiraju SNS i NS i zato sam se i priključila", ističe ona.

Na kraju nismo mogli, a da je ne pitamo za kakvu će se politiku Srbije prema Crnoj Gori zalagati.

"Trebalo bi da budemo u što boljim, bratskim odnosima. Imam puno prijatelja i prijateljica u Crnoj Gori i ovim putem ih sve pozdravljam", kazala je Adžemović.

Savjeti protiv bijele kuge

Adžemovićeva je napisala i svoj književni prvijenac "Kako sačuvati srpski rod", knjigu u kojoj dijeli savjete protiv bijele kuge. Iako su mediji u Srbiji prenijeli da je knjiga već objavljena, sagovornica "Vijesti" je tu informaciju demantovala.

"Držim je kod sebe i niko je nije čitao do sada. Vidjeću da još nešto ubacim i najvjerovatnije ću je objaviti, ali kad tačno ne znam", kaže ona.

Detalje u vezi sa knjigom nije željela da otkriva. Izgleda da će učešće modelsica u političkom životu Srbije postati trend, s obzirom da se nedavno u tamošnjim medijima pojavila vijest da je sadašnja frontmenka grupe Anastasija-Stejsi Buđić postala članica SNS-a. Adžemovićeva kaže da ne zna da li je ona bila uzor sadašnjoj predvodnici grupe Models u nastojanju da se i ona ostvari u politici, ali da bi to bilo jako lijepo ako jeste.

"Ja se borim za žene i super je ako sam joj bila inspiracija za tako nešto, to je lijep osjećaj", kaže Nevena.

Ambicija ne fali

O povratku na estradnu scenu Nevena kaže da ne razmišlja, te da je prije svega orijentisana na posao poslanika. Tek je na početku, ali joj političkih ambicija ne fali, pa se nada da će uz naporan rad i trud možda jednog dana u budućnosti sebi obezbijediti i neku jaču poziciju.

"Potrudiću se da ispunim sve zadatke koje budem imala kao poslanik, da svim tim izazovima odgovorim na najbolji mogući način. Nedavno sam se priključila fondu Sonje Liht 'Žene za demokratiju i političku jednakost'. Cilj tog projekta je osnaživanje žena na bitnim političkim pozicijama, tako da ćemo vidjeti, tek sam na početku", otkriva ona.

Galerija

Bonus video: