Budva: Čolić za provod u najluđoj noći

Honorari za nastup u najluđoj noći, koji su do sada dostizali astronomske visine, i ove godine će ostati poslovna tajna
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2012. 08:10h

Glamurozni dočeci Nove godine, uz najpopularnije zvijezde, kao i astronomski honorari, odličan provod i zabava do zore, godinama prate Budvu kao grad koji je najomiljenija destinacija mnogih u najluđoj noći. Upravo tako će biti i za ovogodišnje praznike, kada će za Novu godinu u metropoli turizma, što na starogradskom trgu, što u hotelima i popularnim diskotekama nastupiti najveće zbijezde sa ex jugloslovenskog prostora.

Kao i tokom svih prethodnih 12 godina od kada se organizuje javni doček na otvorenom, ispod starogradskih bedema, Turistička organizacija Budve i Opština, „igrali su na provjerenu kartu“ . A to je - angažovanje najzvučnijih imena sa estrade, koji će moći odgovoriti izazovu da napune trg i u Budvu dovedu tokom novogodišnjih i božićnih praznika na desetine hiljada posjetilaca. Ove godine glavna zvijezda u najluđoj noći, koja će zabavljati sve posjetioce Budve, biće ujedno i najveća jugoslovenska pop legenda svih vremena Zdravko Čolić.

Čolić je ujedno i, sada već davne 2000. bio taj koji je u Budvi nastupio na prvom javno organizovanom dočeku, i time joj dao epitet mjesta koje se ne smije zaobići u najluđoj noći. Nakon punih 12 godina, Čola je ponovo na istoj sceni na Trgu slikara ispred Staroga grada.

Prije Zdravka će, kako je „Vijestima“ potvrđeno, nastupiti crnogorska pop pjevačica Andrijana Božović

Pregovore sa Čolićem, Turistička organizacija Budve dugo je vodila, jer je upravo Zdravko, jedna od najtraženijih, da ne kažemo i „najskupljih“ zvijezda o koju se otimaju mnogi gradovi koji organizuju dočeke Nove godine na otvorenom. Najveći konkuret Budvi bio je Kragujevac, koji je takođe želio da vidi Zdravka Čolića 31. decembra na svom gradskom trgu. Čolić, koji je prje deset godina nastupio u Budvi za doček, imaće priliku da se ponovo dokaže, jer, pored pjevača koji ima najduži koncertni staž na našoj estradi, važi i za onoga koji uvijek napravi i najbolju atmosferu.

Prije Zdravka će, kako je „Vijestima“ potvrđeno, nastupiti crnogorska pop pjevačica Andrijana Božović, koja bi trebalo da zagrije masu pred nastupa Čole.

Veselo i 1. januara

TO Budve i Opština i za 1. januar na Trgu pripremaju ništa manje atraktivan muzički program. Naime, sve one koji se budu odlučili da novogodišnje praznike provedu u Budvi, prvog dana 2013. na Trgu očekuje mega koncert hrvatskog kultnog rok benda “Parni valjak”, koji će prvi put u metropoli turizma imati koncert na otvorenom. “Parni valjak” i njihov frontmen Aki Rahimovski, prošle godine, početkom avgusta, nastupili su u najvećoj diskoteci na otvorenom Top Hill. Kako to uvijek biva, kada se radi program u Budvi, uvijek se angažuju i najveće crnogorske zvijezde, a to je sigurno bend “Perper”, koji će nastupiti 1. januara prije “Parnog valjka”.

Inače, na bini ispod starogradskih bedema za ovih 12 godina nastupila su najveća imena. Osim Čolića, Lepe Brene, Džipsi kingsa, Prljavog kazališta, Svetlane – Cece Ražnatović, Dina Merlina, Riblje čorbe, Hari Mata Harija, Plavog orkestra, Van Goga, Severine, Džibonija, Sergeja Ćetkovića, scenom je prodefilovalo na desetine imena mladih muzičkih zvijezda.

Dočeci i po lokalima

Međutim, ništa manje glamurozno neće biti ni u najluksuznijem hotelu na našoj obali – bečićkom „Splendidu“, u kome se takođe priprema novogodišnji program. Za dobar provod ove godine, kako je „Vijestima“ potvrđeno u kompaniji „Montenegro stars“ koja gazduje hotelom, zadužen je Hari Varešenović i hrvatska pop zvijezda Jelena Rozga. Naravno tu je, kao i svake godine Šukrija-Žuti Serhatlić sa svojim orkestrom.

Već tradicionalono odličan provod, pripremila je i najpopularnija diskoteka „Trokadero“. Diskoteka u koju se nakon završetka programa na trgu slije gotovo tri hiljade posjetilaca, ove godine je pripremila četvorodnevni program. Kako bi Budvu uvela u dobru atmosferu, već 29. decembra, kako je „Vijestima“ rečeno, nastupiće mega popularni klupski “ Tropico bend”.

Za najluđu noć u “Trokaderu” će nastupiti “Lexington bend”, dok će 1. januara scena u diskoteci biti prepuštena popularnom Dženanu Lončareviću. Svi oni koji vole trenutno najveću zvijezdu pop folk zvuka Acu Lukasa, 2. januara moći će ga uživo slušati u “Trokaderu”.

U mnogim lokalima po Starom radu i u gradskom centru biće organizovani dočeci, sa nastupima DJ-eva ili klupskih domaćih pjevača.

Honorari za nastup u najluđoj noći, koji su do sada dostizali astronomske visine, i ove godine će ostati poslovna tajna. Mediji su svih prethodnih godina spekulisali koliko su zvijezde dobijale za nastupe u Budvi. Svakako je ostao upamćen honorar Cece Ražnatović od sto hiljada eura, Dina Merlina od 80 hiljada, koji su ujedno i najviše napunili trg ispred Staroga grada.

Honorari za nastup u najluđoj noći, koji su do sada dostizali astronomske visine, i ove godine će ostati poslovna tajna

Koliko je dobio Zdravko za ovogodišnji nastup, ostaće tajna, mada se zna da jedna zvijezda takvog kalibra ne nastupa ako mu na račun ne legne svota sa četiri nule. Bilo kako bilo, ukupni fond za ovogodišnji doček Nove godine u Budvi je 200 hiljada eura, od kojih Turistička organizacija daje 70 hiljada, koliko i Opština, dok se ostatak prikuplja od sponzora.

Neda i Halid u „Palasu”

Hotel koji je godinama unazad postao kultno mjesto gdje predstavnici domaćeg džet seta, političkog i javnog života vole da dočekuju Novu godinu, svakako je petrovački „Palas“ sa najglamuroznijim dočecima i angažovanjem popularnih imena domaće estrade.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, 31. decembra i 1. januara u ovom hotelu nastupaće pop pjevačica Neda Ukraden i folk legenda Halid Bešlić. Za dobru atmosferu pobrinuće se i Mogul bend. Program će voditi popularni voditeljski par Vlada Aleksić i Ivana Bajić, poznatiji kao voditelji popularnog šuo programa „Ja imam talenat“. Za Paštrovsko veče, koje se tradicionalno organizuje 2. januara u “Palasu”, goste će zabavaljati hrvatska kultna pop grupa “Novi fosili”.

U „Palasu“ su prošle godine Novu godinu dočekali, nakon pune decenije i po, zajedno lider i potpredsjednik DPS-a Milo Đukanović i Svetozar Marović, kao i brojni poznati biznismeni, ministri, direktori državnih preduzeća.

Galerija

Bonus video: