Željko Bebek: Gorana Bregovića smo doveli s brda

“Iako smo imali dogovoren nastup za Novu godinu za ogromne novce, Tito je poželio da čuje 'Bijelo dugme'"
137 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 09:33h

Željko Bebek, muzičar koji je svoju popularnost stekao tokom '70-ih, kao pjevač benda “Bijelo dugme”, tokom snimanja emisije “Portret” televizije CMC pričao je o svom djetinjstvu, karijeri, ali i kolegama kultne grupe.

“Onda smo postali zadovoljni kad smo uzeli bas gitaristu s obronaka Trebevića, bio je to Goran Bregović. Uvijek smo govorili da smo ga s brda doveli u centar grada, takav bend je on tada mogao samo da sanja”, kazao je Bebek.

Osim o Bregoviću, ovaj pjevač u poznim godinama dotakao se i političke teme, pa se prisjetio nekadašnjeg komunističkog režima i Tita, prenosi index.hr.

“Iako smo imali dogovoren nastup za Novu godinu za ogromne novce, Tito je poželio da čuje 'Bijelo dugme'. Prespavali smo u Hrvatskom narodnom kazalištu iz sigurnosnih razloga, izveli par pjesama i Tito je samo odmahnuo rukom. Iza toga smo išli na radne akcije, pa sad vi procijenite”, kroz šalu je objasnio Bebek, i dodao da je siguran kako se tadašnjem glavnom čovjeku Jugoslavije nije dopao uticaj benda koji je prerastao u pokret mladih.

Galerija

Bonus video: