Sado-mazo revija: Alisa u zemlji čuda u meni

Dizajner Jasutaka Funakoši predstavio je modele koji podsjećaju na likove iz dječjeg romana, ali u sado-mazo stilu
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2012. 07:32h

Japanski dizajner Jasutaka Funakoši poznat je po ekstravagantnim kreacijama, ali ovog puta je, prema mišljenjima publike, prešao granicu. Na reviji koja je održana u Tokiju, prošetali su muškarci sa šipkama između nogu i žene sa čudnim frizurama.

Kao inspiracija za najnoviju kolekciju modne marke "Alice Auaa", Funakošiju je poslužio legendarni roman "Alisa u zemlji čuda", Luisa Kerola.

Na modnoj reviji pod nazivom "Alice In Wonderland In Me" (Alisa u zemlji čuda u meni), dizajner je predstavio modele koji podsjećaju na likove iz dječjeg romana, ali u sado-mazo stilu.

Tako je maneken sa pilotskom kapom između nogu imao jednu veliku šipku, iz koje je polazilo 12 manjih, koje su se pružale sve do iznad njegove glave, završavajući se pločama nalik na giljotinu.

Manekenki koja je nosila kostim luckaste Kraljice Srca lice je bilo potpuno prekriveno crvenom maskom u obliku srca, dok joj je oko struka stajao obruč sa koga je padala crna zavjesa.

Na reviji koja je šokirala prisutne mogli su se vidjeti i modeli u kostimu Ludog šeširdžije i haljini od perja, kao i djevojka koja je oko struka nosila drveni stočić.

Uprkos činjenici da stil koji Funakoši favorizuje nije za svačiji ukus, kritičari su reviju ocijenili veoma pozitivno, smatrajući da je u pitanju "spoj pozorišta i umjetnosti".

Bonus video: