Đokovića dočekalo više hiljada ljudi

Đoković je na podgorički aerodrom sletio privatnim avionom u društvu roditelja, a dočekali su ga brojni obožavaoci
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2012. 18:30h

Srpski teniser Novak Đoković boravio je danas u selu svojih predaka, Jasenovom Polju kod Nikšića, gdje je prisustvovao osveštanju hrama čiju je gradnju finansijski pomogli on i njegova porodica.

Dočekalo ga je 3.000 ljudi iz svih gradova Crne Gore, koji su sa uzbuđenjem iščekivali dolazak jednog od najvećih sportista svijeta.

U porti i ispred hrama posvećenom Svetom arhanđelu Mihailu, čija je gradnja počela 2007. godine, okupilo se nekoliko hiljada građana koji su Đokovića dočekali ovacijama, a jednog od najboljih tenisera svijeta je, nakon liturgije, pozdravio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Foto: Savo Prelević

„Stigao sam iz Latinske Amerike, i gdje god sam svratio, pitali su me, posebno djeca, da li znam Đokovića. Njegov sportski podvig zasniva se upravo na onome o čemu govorimo, o žrtvi i podvigu koje on daje u igri, koju uvijek proprati sa svetim, časnim krstom“, kazao je Amfilohije.

Foto: Savo Prelević

Đoković je okupljenima poželio da im ta crkva bude „spokojno mjesto gdje će pronalaziti mir i radost, i pokazatelj pravog puta istine i pravde i najčistije emocije – ljubavi, koja će spasiti svijet“.Nakon osveštanja, uručena su priznanja ktitorima hrama, koje je dodijeljeno i fudbaleru Mateji Kežmanu, a ordenom kralja Milutina odlikovan je i Novakov otac Srđan Đoković.

Foto: Savo Prelević

Đokoviću su na poklon uručene gusle, a on je obećao da će naučiti da svira na njima i da će „postati guslar kao što su to bili naši preci“.Srpski teniser je sa roditeljima i rodbinom posjetio i grobove svojih predaka, kao i kuću u kojoj su nekada živjeli.

Galerija

Bonus video: