SAD: Svi hoće obline Džej Lo i Kim Kardašijan

"Udaljavamo se od zaista mršave ljepote koju smo imali 90-ih godina u Americi, a mnogo zvijezda se sada fokusira na to"
78 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 19:44h

Najnoviji trend u plastičnoj hirurgiji u SAD je uvećanje zadnjice kod žena koje žele da imaju višu, zaobljeniju i puniju pozadinu, sličnu zvijezdama šou biznisa - Kim Kardašijan i Dženifer Lopez.

Čak polovina pacijenata plastičnog hirurga Aškana Gavamija iz Los Anđelesa opredjeljuje se za zahvat uvećanja zadnjice botoksom, ali neki od njih više vole da ne otkrivaju svoj identitet pred kamerom.

Pacijentkinja Lindzi pred operaciju koja traje oko četiri časa rekla je agenciji Frans pres da je malo nervozna i da jedva čeka da zahvat bude završen kako bi se opustila.

Krisina (21) je navela da je operisana prije pet mjeseci kako bi se osjećala više seksi.

"Želela sam da živim svoj život i jednostavno sam znala da nisam srećna. I sada znam da sam učinila nešto za sebe, nešto što me je učinilo srećnom. Sada se osjećam sjajno", rekla je Kristina AFP-u.

Za razliku od drugih zahvata uvećavanja, Gavami u ovom procesu ne koristi implante kako bi ubrizgao botoks, već uzima mast iz stomaka, ruku i nogu pacijentkinje, koju zatim prebacuje u njenu zadnjicu. Operacija košta oko 14.000 američkih dolara.

Kim Kardašijan

Prema Gavamijevim riječima, broj ovakvih intervencija je od 2010. godine porastao za 38 procenata, a holivudske zvijezde igraju značajnu ulogu u opredjeljivanju pacijenata za izgled njihove buduće pozadine.

"Udaljavamo se od zaista mršave ljepote koju smo imali 90-ih godina u Americi, a mnogo zvijezda se sada fokusira na to. Imate Dženifer Lopez, Kim Kardašijan, Niki Minaž, Selmu Hajek, osobe koje imaju sjajne siluete, punoću i lijepe obline oblikovane botoksom", kaže doktor Gavami.

Prema istraživanjima u koje je AFP imao uvid, devet od 10 Amerikanki koje su se opredijelile za podizanje zadnjice izjavile su da su srećne zbog svoje odluke.

Galerija

Bonus video: