Šalke napravio groblje za svoje navijače

Cio projekat je pod patronatom Šalkeove fondacije "Schalke Help!" koja se bavi pomaganjem materijalno ugroženih navijača fudbalskog kluba iz Gelzenkirhena
1 komentar(a)
Šalke, groblje za navijače, Foto: Spiegel.de
Šalke, groblje za navijače, Foto: Spiegel.de
Ažurirano: 06.10.2012. 14:15h

Čelnici bundesligaša Šalkea iz Gelzenkirhena napravili su groblje, sa 1.904 grobna mjesta, na kome će biti sahranjivani navijači ovog kluba, koji to budu željeli, piše "Spiegel", a prenosi portal B92.

Broj od 1.904 grobna mjesta simbolizuje godinu kad je klub osnovan, dok će cijena mjesta na "Šalkeovom groblju" biti oko 5.000 eura.

Groblje se nalazi na brdu nedaleko od "Feltins-Arene", tako da će navijači i posthumno moći da budu uz klub.

Zanimljivo je da je parcela broj 215 već prodata, navijaču koji želi da se sjeća 21. maja 1997. godine, i dana kad je Šalke osvojio UEFA kup.

Groblje u Ruh Veliiju izgledom podsjeća na fudbalsko igralište a, kako kaže preduzimač, ne razlikuje se puno od normalnog groblja, sem golova.

Klub neće imati nikakvu finansijsku dobit od ovog projekta, s obzirom da je u cijenu od 5.000 eura uključeno i održavanje grobova u periodu od 25 godina.

Inače, cio projekat je pod patronatom Šalkeove fondacije "Schalke Help!" koja se bavi pomaganjem materijalno ugroženih navijača kluba.

Nešto slično je već uradila uprava Hamburgera, koja je 2007. godine napravila isti objekat za 500 svojih navijača.

Bonus video: