Bolest nije tabu

Nina Badrić pozirala naga za prevenciju raka dojke

Ona je istakla da poznaje puno žena koje vode bitku protiv raka, a posjetila je i one u udruženju “Sve za nju!”
86 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 07:53h

Hrvatska pjevačica Nina Badrić pozirala je naga za naslovnicu Story magazina, kako bi ženama skrenula pažnju na važnost pregleda u cilju prevencije raka dojke. Poznata pjevačica kazala je za ovaj časopis da je velika čast učestvovati u takvoj kampanji, te da je njen stav već dugi niz godina da poznate ličnosti moraju koristiti svoju popularnost u dobre svrhe.

“S obzirom na to da smo tri kćeri, rano je u porodici počela edukacija o obaveznim pregledima, kao što je redovan odlazak kod ginekologa i pregled dojki. Danas to ne bi trebalo da bude tabu, pogotovo sve što ima veze sa prevencijom i liječenjem, odnosno zdravljem”, kazala je Badrić.

Ona je istakla da poznaje puno žena koje vode bitku protiv raka, a posjetila je i one u udruženju “Sve za nju!”.

“Potresle su me njihove priče, a istovremeno su postale moj uzor. Fascinira me njihova hrabrost i vjera. Svi mi svakodnevno zaboravljamo da je zdravlje sve što nam treba. Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu”, poručila je pjevačica i dodala da se često pregledava sama i redovno posjećuje doktora.

Dio prihoda prikupljen prodajom izdanja Storyja, na čijoj naslovnici je slika obnažene pjevačice, namijenjen je udruženju “Sve za nju!” i Centru za psihičku pomoć ženama oboljelih od raka dojke.

Preporučujemo za Vas