Najčudnija takmičenja: Oprobajte se u simuliranju seksa i bacanju telefona

Mislite da biste bili dobri u nekoj od ovih neobičnih disciplina?
254 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 16:10h

Želite da osvojite svjetsko prvenstvo, ali nijeste dobri u sportu? Preporučujemo vam da se oprobate u jednom od najčudnijih prvenstava svijeta:

Kamen, papir, makaze

Igra koja je poznata po tome što je riješila mnogo rasprava u djetinjstvu sada je globalno popularna, i postoji više prvenstava i turnira u svijetu.

Najpoznatiji turnir u ovoj disciplini organizovalo je "Društvo kamen, papir, makaze", koje je 2002. godine ustanovilo pravila za ovu igru, a nagrada za pobjednika na ovom turniru je 10 hiljada dolara.

Kompanija "Badvajzer" organizovala je 2008. godine prvi internacionalni turnir nakon zatvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, a takav turnir organizovan je i nakon zatvaranja OI u Londonu ove godine.

"Žabice"

U disciplini bacanja kamena po vodenoj površini postoje dva prvenstva. "Asocijacija za "žabice" Sjeverne Amerike u prvi plan stavlja koliko je puta odskočio od površine, dok Svjetska asocijacija, čije je sjedište u Škotskoj mjeri put koji je kamen prešao prije nego je potonuo.

Ginisova knjiga rekorda priznala je samo prvenstvo na kojem se broji odskakanje kamena.

Sauna

Takmičenje u zaista neobičnoj disciplini, ko će duže ostati u sauni održavano je od 1999. godine do 2010. kada je jedan takmičar preminuo na turniru.

Iako su takmičari prije početka potpisivali dokument kojim ulaze u takmičenje na svoju odgovornost, nakon smrti jednog od njih organizatori su odlučili da otkažu turnir.

Pravila na ovom takmičenju bila su prosta, pobjednik je onaj ko najviše vremena provede u sauni na temperaturi od 110 stepeni celzijusa.

Bacanja mobilnih telefona

Prvenstvo u bacanju mobilnih telefona održava se jednom godišnje u Savonlini u Finskoj. Na takmičenju postoje dvije kategorije. U jednoj se boduje daljina koju telefon preleti, dok se u drugoj boduje koreografija prilikom izbačaja telefona. Organizatori su takmičenje proširili dodajući takmičenje za djecu i timsko bacanje.

Ovo prvenstvo obično sponzorišu kompanije za recikliranje mobilnih telefona, nagrađujući takmičare, koji bacaju svoje stare i pokvarene telefone, novim modelima.

Rvanje palčeva

Obaranje ruku više nije u modi. Ukoliko želite da probate nešto novo možete se prijaviti na takmičenje u rvanju palčeva. Cilj je jednostavan: uvjanjem palca na stopalu natjerati protivnika da se preda.

Simuliranje seksa

Za ovo takmičenje nije potrebno previše objašnjavanja. Pobjednik je onaj ko izvede najbolju simulaciju seksa na bini. Takmičari često osmišljavaju sve, od upoznavanja pa do seksa.

Žiri ocjenjuje predigru, seksualni čin i seksualnu energiju.

Fudbal u močvari

Fudbal u močvari osmišljen je kao vježba za sportiste i vojnike, ali je vremenom postao toliko popularan da sada postoji preko 260 timova širom svijeta.

Turnir se održava svake godine u močvari Vuorisuo u Finskoj.

Galerija

Bonus video: