Buksovci se vraćaju na radio: Postali smo ludi i opasni

Kad nekog slušaš u kontinuitetu dugo, on mora dosaditi, pa sve da izgovara vrhunske mudrosti kao pokojni Buda
90 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2012. 08:14h

Članovi organizacije The Books Of Knjige na oduševljenje obožavatelja od petka 5. oktobra opet počinju sa svojom emisijom na Radiju Antena M. Ljubitelji njihove emisije opet će moći da ih slušaju svakog petka tačno u ponoć, a svi koji propuste premijeru, moglu slušati reprizu nedjeljom od 10 sati ujutru na istim frekvencijama.

Iako se u protekloj godini na ovaj način nijesu družili sa publikom, Zoran Marković Zonjo otkriva Vijestima da se koncepcija same emisije neće mnogo promijeniti.

"Ostaće otprilike ista kao prije, što znači da će tu biti i obrađivanja aktuelnih tema i telefonskih razgovora sa nekim čudnim gostima. No, mislim da će ukus emisije biti drukčiji nego prethodnih godina, jer smo se mi u međuvremenu prilično promijenili. Zapravo, postali smo ludi i opasni. Dvadeset godina rada u medijima nam je nepovratno oštetilo mozak, pa nam se često priviđaju mrtvi oposumi i svježe izbrijani radnici sa građevina, obučeni samo u pamučne tange", ističe Zonjo.

Publici, koja nije propuštala nijednu emisiju, nedostajala su druženja petkom u ponoć, a Zonjo smatra da je pauza trebalo da učini “da ljudi malo odmore od njih”.

"Kad nekog slušaš u kontinuitetu toliko dugo onda on mora dosaditi, pa sve da izgovara vrhunske mudrosti kao pokojni Buda. Zato se čudim našim političarima koji i dalje imaju volje da pričaju iste stvari od kad su se propilili i narodu koji iznova i iznova sa uživanjem sluša te iste priče", priča on, a na pitanje, da li će sad pred izbore u startnim emisijama biti i malo priče o politici, odgovara:

"Eto, pogodilo se da emisija startuje u jeku predizbornih političkih kampanja pa će sigurno biti prostora da ih sve malo isprošikamo po noga", otkriva Zonjo.

U periodu pauze popularni Buksovci, prema riječima Zonja, imali su ponude drugih radio-stanica.

"Bilo je u međuvremenu ponuda sa još nekoliko radio- stanica, a prije svega sa televizija, da počnemo raditi neke talk show emisije. Ali, iskreno, nas voditeljski poziv nikad nije interesovao. Kad nema para za igranu seriju kao što je trebalo da bude „Slučajevi pravde“ onda ne želimo ništa drugo da radimo na televiziji. Što se radija tiče, naša ljubav prema Anteni-M je dovoljno velika da nijedna finansijska ponuda još uvijek nije mogla da je skrši", objašnjava Marković.

Iako seriju “Slučajevi pravde” nećemo gledati ove sezone, Buksovci ne odustaju od svog “čeda”.

"Serija će se raditi jednog dana, samo još ne znamo kada. Trenutno tražimo pare kako bismo nastavili snimanje, tačnije, tražimo producente", zaključuje Marković.

Galerija

Bonus video: