"veseli mljekar"

Rusija: Duga nepoželjna na mlijeku jer asocira na homoseksualce

Priča dobija razmjere "zapadnjačke zavjere" jer je vlasnik mljekare američki Pepsi
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 05:58h

Dugine boje na pakovanju mlijeka uzbunile antigej aktiviste u Petrogradu koji traže istragu da li je u pitanju zabranjena propaganda homoseksualizma među maloljetnicima.

Priča dobija razmjere "zapadnjačke zavjere" jer je vlasnik mljekare američki Pepsi, prenosi Mondo

Odjeljenje nevladine organizacija Narodni sabor u Petrogradu (Sankt Peterburgu) uputilo je zahtjev Generalnom tužilaštvu da provjeri da li je kompanija Vim-Bil-Dan, koja je vlasnik brenda "Veseli mljekar", stavljanjem duge na pakovanje mlijeka prekršila zakon o zabrani propagande homoseksualizma među maloljetnicima.

"To je međunardni simbol homoseksualnog pokreta. Smatramo da je to otvorena propaganda poroka", rekao je lider petrogradskog odjeljenja te organizacije Anatolij Artjuh.

Gradske vlasti Petrograda su u februaru usvojile zakon kojim je proglašeno nelegalnim širiti propagandu homoseksualizma i pedofilije među maloljetnicima, za šta je zaprijećena novčana kazna do 500.000 rubalja (oko 16.000 dolara).

Do odluke tužilaštva Narodni sabor namjerava da organizuje proteste, apelujući na stanovnike Petograda da ne kupuju mliječne proizvode

Prema riječima Artjuha, do odluke tužilaštva Narodni sabor namjerava da organizuje proteste, apelujući na stanovnike Petograda da ne kupuju mliječne proizvode marke "Veseli mljekar".

Artjuh je dodao da nije tajna da kompanija Vim-Bil-Dan pripada kompaniji PepsiCo i da se može smatrati da je organizovanje takve propagande "njihova zavera".

Pokret Narodni sabor ranije je, zajedno sa još nekim petrogradskim aktivistima, tužilo Madonu tražeći da nju i organizatore njenog nedavnog koncerta u tom gradu kazni sa 333 miliona rubalja zbog propagande homoseksualizma i uvredu osjećanja vjernika.