Razlikuju li Zagrepčani Olivera od Sinana: Potajno očarani "cajkama"

Novinari portala Newsbar.tv željeli su da saznaju šta stanovnici Zagreba misle o sve većem prisustvu novokompanovane muzike i njenom uticaju na ukus hrvatske omladine
635 pregleda 10 komentar(a)
Hrvati anketa narodnjaci, Foto: Screenshot (Youtube)
Hrvati anketa narodnjaci, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 10.06.2018. 14:24h

Nedavno je u Hrvatskoj puštena u rad prva radio-stanica koja promoviše novokompanovanu muziku, većinski srpskih izvođača.

Novinari hrvatskog portala Newsbar.tv napravili su anketu među Zagrepčanima, želeći da saznaju šta stanovnici glavnog grada misle o sve većem prisustvu "cajki" i uticaju na muzički ukus hrvatske omladine.

Kako su pomislili da su tekstovi koje im novinari čitaju dio opusa Svetlane Ražnatović, Jelene Karleuše ili Seke Aleksić; Zagrepčani nisu prepoznali hitove svojih navodno omiljenih izvođača poput Tompsona, Olivera Dragojevića i Josipe Lisac, te ih nazvali "šundom" ili optužili autore za širenje srpskog nacionalizma.

Sa druge strane, anketiranim Zagrepčanima dopala se pjesma nedavno preminulog Sinana Sakića, za koju su kazali da je emotivna, duboka i da je to upravo muzika kakvu hrvatska omladina treba da sluša.

Pogledajte video:

Bonus video: