Berluskoni prodaje vilu poznatu po raskalašnim zabavama

Vila, površine 2.500 kvadratnih metara sa pogledom na more nalazi se u parku veličine 80 hektara sa egzotičnim biljkama koje Berluskoni sam njeguje
11 komentar(a)
vila Certosa, Foto: Architizer.com
vila Certosa, Foto: Architizer.com
Ažurirano: 27.09.2012. 13:18h

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni planira da proda luksuznu vilu na Sardiniji, koja je proteklih godina zbog raskalašnih zabava sa mladim starletama privlačila pažnju svjetske javnosti, a u međuvremenu su se javila nekolicina zainteresovanih kupaca.

Emir Abu Dabija, jedan preduzetnik iz Londona i nekolicina ruskih magnata interesuju se za Berluskonijevu vilu "Certosu" u poznatom ljetovalištu Porto Rotondo na Kosti Smeraldi na Sardiniji.

Kako je objavio list "Nuova Sardegna", Berluskoni za vilu traži 450 miliona eura.

Vila, površine 2.500 kvadratnih metara sa pogledom na more nalazi se u parku veličine 80 hektara sa egzotičnim biljkama koje Berluskoni sam njeguje. U parku se nalaze i dva jezera, vještački vulkan i amfiteatar.

Berluskoni od 1988. ljetuje u vili Certosi, a tamo je rado gostio mnoge državnike.

Predsjednik vlade Britanije Toni Bler bio je gost Berluskonija u vili Certosi 2005. predsjednik Rusije Vladimir Putin ljetovao je 2003. a 2008. gost u vili je bio predsjednik češke vlade Mirek Topolanek, čiji je boravak postao poznat po objavljenim obnaženim fotografijama.

Bonus video: