Muzika iz "Ratova zvijezda" najbolja uspavanka za bebe?

Da prepoznatljiva melodija ima umirujuće dejstvo, dokazali su roditelji četvoromjesečne bebe
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 15:06h

Džon Vilijams, autor muzičke teme filma "Ratovi zvijezda", nije ni slutio da će njegova muzika imati bilo kakav uticaj na raspoloženje beba, ali se pokazalo da je muzička tema iz filma prava uspavanka za mališane.

Da prepoznatljiva melodija ima umirujuće dejstvo, dokazali su roditelji četvoromjesečne bebe koji su na YouTube postavili video snimak na kojem se njihova četvoromjesečna beba odmah umiri čim čuje muziku iz kultnog filma Džordža Lukasa.

"Slučajno smo otkrili da muzička tema iz ''Ratova zvezda'' ima čudesno dejstvo na našu bebu. Plakala je i vrištala u kolima, ali kada je iznenada čula muziku odmah se smirila. Od tada joj puštamo tu pjesmu svaki put kada plače", objasnili su roditelji.

Da djeca kao i odrasli ljudi na različitu muziku reaguju na razne načine nije nepoznato, pa tako nekima prija hevi metal i prosto obožavaju Iron Maiden kao i rokenrol, ali roditelji ovog mališana su ustanovili da beba momentalno prestaje da plače onog trenutka kada čuje Pjesmu “Hyponitize“ koju izvodi Notorious B.I.G. Iako ne razumije o čemu je tekst očigledno da se u boji glasa repera nalazi nešto što bebi prija.

Roditelji su srećni što su pronašli lijek za umirivanje svog mališana, smatrajući da prvi reperov album "Life After Death" nije loš izbor, kao i da njegov mališan razvija dobar muzički ukus.

Galerija

Bonus video: