Po slijetanju aviona na torinski aerodrom, uhapšen lažni pilot

Uhapšen je u kafiću aerodroma, gdje je mirno ispijao kafu. Na krivotvorenim dokumentima stoji da je pilot "Lufhtanse" i da se zove Andrea Sirlo
77 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 14:27h

Italijanska policija privela je po slijetanju na torinski aerodrom muškarca u uniformi pilota aviona koji se kao treći pilot vozio u pilotskoj kabini s krivotvorenim identifikacionim dokumentima na relaciji Minhen-Torino, objavile su agencije, pozivajući se na policijsku informaciju objavljenu u subotu.

Policija je objavila kako već dugo prati osumnjičenog, koji je, kako im je dojavljeno, krivotvorio identitet i s krivotvorenim dokumentima kompanije "Air Dolomit", trenutno u vlasništvu njemačke "Lufthanse" već duže vrijeme leti u kokpitu kao treći pilot na letovima po Evropi.

Uhapšen je u kafiću aerodroma Torino, gdje je mirno ispijao kafu.

Na krivotvorenim dokumentima stoji da je pilot "Lufhtanse" i da se zove Andrea Sirlo.

Policija pokušava otkriti je li muškarac na isti način letio i na drugim destinacijama.

Policija mu je u trag ušla prije nekoliko mjeseci preko Facebook profila, na kojem se predstavio kao pilot "Lufthanse" i postavio svoje fotografije u pilotskoj uniformi kako pozira ispred aviona

Za sada još nije poznat motiv ovakvog mladićevog ponašanja, a policija mu je u trag ušla prije nekoliko mjeseci preko Facebook profila, na kojem se predstavio kao pilot "Lufthanse" i postavio svoje fotografije u pilotskoj uniformi kako pozira ispred aviona.

U istinitost navedenih informacija su, između ostalog, posumnjali zato što je 32-godišnji muškarac premlad da bi bio kapetan na putničkim letovima.

Iz "Lufthanse" nisu željeli ništa komentarisati, uz objašnjenje da je riječ o policijskoj istrazi.

Kod mladića su pronađeni krivotvoreni dokumenti, krivotvorene identifikacione kartice i dozvola za parkiranje automobila kakvu posjeduje aerodromsko osoblje.

Slučaj neodovoljivo podsjeća na čuveni Spilbergov film "Uhvati me ako možeš" (Catch Me If You Can) iz 2002. godine, u kojoj je glavnu ulogu (Frenka Abignejla) igrao Leonardo Di Kaprio.

Naime, Abignejl je šezdesetih godina preletio više od 1.600.000 kilometara, lažno se predstavljajući kao pilot kompanije "Pan American".

Galerija

Bonus video: