Egzorcizam u Poljskoj sve popularniji, izašao i prvi časopis

Trenutno u zemlji radi više od 120 egzorcista, a u redu za prijem na seansu "istjerivanja zlih duhova", samo u Varšavi treba se upisati na spisak tri mjeseca unaprijed
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 13:08h

U Poljskoj je izašao prvi broj časopisa "Egzorcist" koji je postao prvo na svijetu zvanično izdanje o istjerivanju zlih duhova.

Primjerak "Egzorcista" košta 10 zlota ili 2,34 eura, a časopis će izlaziti jednom mjesečno u tiražu od 15 hiljada primjeraka. Prvi broj obima 62 strane već je u prodaji.

Članci u časopisu u skladu sa proklamovanom uređivačkom politikom odgovaraju specifičnoj tematici, što se vidi iz naslova nekih od njih kao na primjer „Nju Ejdž- usisivač duhovne prašine„, ili „Satana je stvaran“.

Egzorcizmom u katoličkoj tradiciji nazivaju proceduru istjerivanja zlih duhova i drugih natprirodnih sila služeći se pri tom molitvama i obredima.

Jedan od osnivača časopisa ,član međunarodnog savjeta Katoličke crkve za pitanja egzorcizma, otac Aleksand Posackij ,je objasnio da u Poljskoj egzorcizam postaje sve popularniji.

Trenutno u zemlji radi više od 120 egzorcista, a u redu za prijem na seansu "istjerivanja zlih duhova", samo u Varšavi treba se upisati na spisak tri mjeseca unaprijed.

Osnivači časopisa se koriste zbornikom molitvi namijenjenih isključivo istjerivanju duhova koji je odabrao i priredio papa Jovan Pavle II.

Osnivači „Egzorcista „ su takođe izjavili da sveštenici koji istjeruju zle duhove, obavezno sarađuju sa psiholozima kako bi mogli razlikovati slučajeve metnalnog poremećaja od „prave opsjednutosti nečistim silama“.

Bonus video: