Prodaj ličnu kartu online: Za glasače koji znaju svoju cijenu

Kada otvorite stranicu ukazaće vam se prostor na koji je potrebno prisloniti ličnu kartu, radi skeniranja
63 pregleda 72 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 06:47h

Ne morate više biti u kontaktu sa sumnjivim tipovima i živjeti u paranoji da će stvari poći po zlu, sada prodaju svoje lične karte pred nadolazeće izbore možete izvršiti brzo i efikasno - putem Interneta.

Ovako bi se mogla opisati ideja sajta "Prodaj ličnu kartu online" na web adresi izborioffline.com (pandan sajtu izborionline.me putem kojeg se zainteresovani mogu kandidovati za delegate VI kongresa Savjeta mladih DPS-a).

Kada otvorite stranicu ukazaće vam se prostor na koji je potrebno prisloniti ličnu kartu, radi skeniranja. Zatim se otvara sedam opcija, tj. nagrada za prodati dokument: ekstra trio, mjerenje pritiska, lako do posla, skraćenje kazne, račun za struju, gradnja plus i klasik paket.

Klikom na “ekstra trio” pojaviće se fotografija predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, velikim slovima ispisano "Hvala", a dalje će vam biti objašnjeno da odabrana "nagrada" uključuje žuti šećer i integralno brašno, "kao u starim dobrim danima".

Ukoliko vam skače pritisak od nemaštine, možete odabrati da ga izmjerite kod sertifikovanog ljekara DPS-a, s tim što je ovo možda i najmanje primamljiva ponuda jer podrazumijeva čekanje u redu, koje se može izbjeći jedino anonimnom donacijom ljekaru.

Za fakultetski obrazovane koji imaju problem da se zaposle tu je pripravnički staž koji nude striptiz klub "Titi Tvister" i Javno komunalo preduzeće, a sudeći po fotografiji priloženoj uz ovu opciju, da pronađete posao pomoći će vam Viktorija Badža. Mislilo se i na zatvorenike, pa je tu i skraćenje kazne "ako vam je dosadila ekskurzija u Spužu".

Nakon svih protesta i halabuke koja se digla oko računa za struju, većini će vjerovatno najinteresantnija ponuda biti otklanjanje straha da će vam biti isključena struja zbog neplaćanja. "Hvala što ste prelomili", poruka je koja će vas dočekati ako odaberete ovu opciju, uz fotografiju kultnog Mašana iz Zete koji, kao što je poznato, nije donio tako mudru odluku pred referendum.

Još jedna vrlo popularna opcija u ovim teškim vremenima je omogućavanje gradnje na divlje, što će onima koji odaberu "Gradnja plus" opciju srediti, pogađate, Svetozar Marović.

Posljednja opcija je "klasik paket" za one koji znaju svoju tržišnu vrijednost. Naravno, u pitanju je 50 eura u kešu za koje će Ministarstvo kulture "zvati da vi dadnu".

Na web sajtu "Prodaj ličnu kartu online" piše da je isti proizvod operacije "Unplug the Thing" - interaktivne, kritičke, kreativne grupe inicirane sveopštim društvenim i kulturnim neukusom, kako stoji u opisu ove grupe na Facebooku.

Izbori su blizu, ostalo je malo manje od mjesec dana, pa ne preostaje ništa drugo nego da požurite i unovčite svoju ličnu kartu na izborioffline.com. Ili da se bar slatko nasmijete.

Bonus video: