Kraljica proslavila rođendan, Megan opet ne mari za dres kod

Megan je obukla haljinu Karoline Herere koja se svidjela curama na društvenim mrežama, ali nije poznato je li kraljica imala zamjerku na njen izgled
133 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2018. 14:25h

Britanska kraljica Elizabeta II danas slavi 92. rođendan, a tradicionalnoj povorci prvi se put pridružila Megan Markl, supruga princa Harija. Cijela kraljevska porodica je u svečanom raspoloženju, te su se svi okupili u Londonu kako bi obilježili veliki dan.

Kraljica Elizabeta II, Kamila Parker Bouls i Kejt Midlton obukle su haljine plavih tonova i duge rukave po protokolu. Megan Markl je, ipak, obukla haljinu koja otkriva ramena i ponovno prekršila kraljevski protokol koji nalaže da ramena britanskih plemkinja uvijek moraju biti pokrivena, piše hrvatski Indeks.

Megan je obukla haljinu Karoline Herere koja se svidjela curama na društvenim mrežama, ali nije poznato je li kraljica imala zamjerku na njen izgled.

Kraljica Elizabeta II zapravo je rođena 21. aprila, ali tradicija duga preko 250 godina u Velikoj Britaniji nalaže da monarsi slave dva rođendana, od kojih se jedan slavi druge sedmice u junu.

Kralj Džordž II, rođen u novembru, koji na Ostrvu nije poznat po lijepom vremenu, uspostavio je ovu tradiciju 1748. godine, otkada je uobičajeno da se drugi rođendan vladara slavi kada i godišnja vojna parada.

Galerija

Bonus video: