Ljepoticama iz Kine za mjeru uzimaju i razmak između bradavica

Jedan od sagovornika kineskog dnevnika je kazao da su propisani kriterijumi zasnovani na tradicionalnom shvatanju ljepote u Kini
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 15:57h

Kandidatkinje na konkursu za najljepše studentkinje u kineskoj provinciji Hubej su, pored uobičajenih kriterijuma visine i težine, bile suočene sa još jednim, neobičnim zahtjevom – da razmak bradavica na njihovom grudima bude najmanje 20 centimetara.

Kandidatkinje treba da zadovolje i uobičajne propisane kriterujume o obim kukova i grudi, a zahtjev o razmaku bradavica izazvao je oštre kritike na internetu.

“Zašto više od 20 centimetara? Ne razumijem kako su došli do tog broja”, napisao je Huang Guanhua.

Zahtjeve sa kojima se suočavaju kineske studentiknje ambiciozne da postanu misice, komentarisala je i poznata televizijska voditeljka Jang Lan.

“Zasto bi razmak između bradavica trebalo da se smatra kriterijumom za ljepotu? Da li oni djevojke smatraju igračkama? Suditi o ženama na osnovu tako rigidnih kriterijuma je odvratno”, napisala je ona na svom blogu.

Prema pisanju dnevnika Global Times, za najljepšu studentkinju moći će da bude izabrana samo ona djevojka čiji razmak između zenica čini 46 odsto razmaka između jedne zenice i uha.

Jedan od sagovornika kineskog dnevnika je kazao da su propisani kriterijumi zasnovani na tradicionalnom shvatanju ljepote u Kini, kao i na estetskim pravilima zapadnih zemalja.

Misice Kine su šest puta osvojile prvo mjesto na takmičenju za Mis svijeta, a među njima je i Ju Vensija, koja je tu titulu osvojila prošlog mjeseca.

Galerija

Bonus video: