Mažoretke udruženja Fešta se vratile iz Francuske okićene medaljama

Mažoretke udruženja Fešta osnovane su prije sedam godina, a trenutno broje preko 100 članica
3 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 13:15h

Mažoretke udruženja Fešta iz Kotora na 14. Evropskom prvenstvu mažoretki u Francuskoj u konkurenciji 16 država i preko 2. 500 mažoretki, ostvaruile su zapažene rezultate.

Srebrna medalja u kategoriji -juniori duo pom-pon, pripala je Kristina Radulović i Kristina Roganović, bronza u kategorijui seniori solo pom-pon Andrea Nišavić i takođe bronza juniori formacija pom-pon.

Trener i koreograf Mirjana Miljanović kazala je da je ovo bilo najače Evropsko prvenstvo do sada.

"Osim ovih nagrada, osvojile smo i dva izvrsna četvrta mjesta u kategoriji kadeti formacija pom pon i seniori duo pom pon", kazala je Miljanović.

U timu Feštinih mažoretki bilo je 40-ak djevojčica uzrasta 8 do 16 godina u pratnji predsjednika kluba Vasilija Bajrovića, trenera i koreografa Miljanovićeve i 10-ak roditelja.

"Prvenstvo je sudilo 6 licenciranih sudija iz Česke, Hrvatske, BiH, Slovenije, Rumunije i Mađarske. Ni izuzetno teške pripreme za ovo takmičenje kao ni 2.000 km u jednom pravcu do Francuske, nisu mogle zaustaviti naše djevojke ka zacrtanom cilju", kazala je Miljanpović.

Ona se zahvala svima koji su pomogli odlazak na Evropsko prvenstvo, i pozvala zainteresovane djevojčice od 3 godine pa na dalje da budu dio šampionskog tima.

Na prvenstvu su Crnu Goru predstavljale i mažoretke iz Herceg Novog u neformacijskom programu seniori solo I duo pomp- on,gdje su postigli zapažene rezultate.

Mažoretke udruženja Fešta osnovane su prije sedam godina, a trenutno broje preko 100 članica.

Bonus video: