Putin učio ždralove da lete

Obučen u bijelo odijelo, Putin je učestvovao u projektu podučavanja ugoženih ptica koje su odrasle u zatočeništu da lete za avionom radi migracije
52 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 11:22h

Ruski predsjednik Vladimir Putin pilotirao je deltaplanom s motorom u okviru projekta podučavanja mladih sibirskih bijelihždralova da lete.

Obučen u bijelo odijelo, Putin je učestvovao u projektu podučavanja ugoženih ptica koje su odrasle u zatočeništu da lete za avionom radi migracije ka centralnoj Aziji.

Agencija RIA Novosti prenijela je da je jedan ždral pratio Putina na prvom letu, što je objašnjeno jakim vetrovima koji su izazvali da deltaplan leti brže nego inače.

Na drugom letu, pet ptica je slijedilo Putina, ali su poslije nekoliko krugova samo dvije ostale za njim na letu od 15 minuta.

Nova Putinova zgoda u divljini dogodila se kada se na putu na samit APEK-a u Vladivostoku, zaustavio u ornitološkoj istraživačkoj stanici u Kušavetu.

Putinov let s pticama vech je naišao na podsmješljive komentare na internetu, od kojih je napopularnija: "Ako Putin ide na jug s ždralovima, da li to znači da se neće vratiti prije proljeća".

Ruski predsjednik je poznat po sklonostima k avanturama i divljini - do sada se slikao s tigrom i polarnim medvjedom, kako jaše na konju go do pasa ili dok je ronio.

Galerija

Bonus video: