Nije lako biti kriminalac: Najgluplji pokušaji pljački

Kada je ušao u automobil da se odveze neko od zaposlenih uslikao je njegove tablice i poslao ih policiji, pa je osumnjičeni brzo uhapšen
59 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 10:22h

Postoje ljudi čiji je posao da izučavaju umove kriminalaca i pokušavaju da razumiju kako oni funkcionišu. Nerijetko se dešava da nema šta da se izučava i razumije - kriminalci su nekada jednostavno glupi.

Prvi primjer je čovjek koji je u Los Anđelesu 2002. ukrao kola u kojima se nalazila žena što ga je uspaničilo, pa je odlučio da se zaustavi na benzinskoj pumpi i otme drugo vozilo. Ponovo je bio neoprezan i nije provjerio da li u vozilu ima nekoga. Na njegovu nesreću nameračio se na kombi u kojemm su se nalazili članovi univerzitetskog džudo tima.

Policija je kasnije došla da "pokupi" isprebijanog kriminalca.

Sličnu grešku ponovila su dva momka u Filadelfiji, s tim što su znali u kakvo vozilo ulaze. Oni su se vraćali pijani sa žurke, i odlučili su da uđu u policijski kombi da se fotografišu. Kombi je bio prazan, ali, momci su očigledno zaboravili da se zadnji dio policijskih kombija može otključati samo spolja. Njihov treći drug je na kraju morao da zove policiju da ih izvadi iz kombija.

U martu 2011. čovjek je pokušao da opljačka skladište, i za razliku od momaka iz policijskog kombija, nije zaboravio da ostavi vrata do pola otvorena kako bi mogao da izađe. Na njegovu žalost, tuda je slučajno prolazio stražar koji je zalupio otvorena vrata. Kada je pokušao da izađe stražar ga je čuo i pozvao policiju, koja nije imala težak posao da uhapsi provalnika.

U Libertijiu u Pensilvaniji nesuđeni pljačkaš opremio se ski maskom i puškom i krenuo da opljačka banku. Problem je nastao kada je shvatio da se ta banka četvrtkom zatvara u podne i da je zakasnio par minuta. Zaposleni su još uvijek bili unutra i sa podsmjehom su posmatrali kako "pljačkaš" neuspješno pokušava da uđe u banku.

Kada je ušao u automobil da se odveze neko od zaposlenih uslikao je njegove tablice i poslao ih policiji, pa je osumnjičeni brzo uhapšen.

U maju ove godine, dva mladića opljačkala su internet kafe, iz kojeg su odnijeli novac i ukrali motor kojim su pobjegli. Sve bi im to prošlo da jedan od njih nije zaboravio da se odjavi sa Fejsbuka, pa je policija lako došla do svih informacija o njemu i ubrzo ga uhapsila.

Jedan Mađar je 2008. se preskočio preko ograde i ušao u kuću koju je namjeravao da opljačka. Očigledno nije znao o čijoj se kući radi, jer je upao u kuću mađarske olimpijke koja se bavi mačevanjem, a koja je u tom momentu bila u sred treninga, sa mačem u ruci. Olimpijka Virdžin Ujlaki je pritjerala pljačkaša mačem uz zid i držala ga tako dok nije došla hitna pomoć da mu pruži pomoć jer je pao u šok.

Momak koji je pokušao da ukrade kombi pun džudista makar nije znao ko je unutra, za razliku od Engleza koji je sa pištoljem ušetao u karate akademiju sa namjerom da opljačka prisutne. Možete pretpostaviti kako se njegov pokušaj okončao. Pištolj mu je otet, a on je završio u bolnici.

Gluplje od pljačke karate akademije je jedino pljačkati bivšeg policajca - na policijskoj konvenciji. Momak iz Pensilvanije je uradio upravo to. On je u toaletu prijetnjom pištoljem oteo novac bivšem policajcu, koji je nakon što je predao novac izvadio pištolj i uhvatio pljačkaša u čemu mu je pomoglo još desetak kolega.

Galerija

Bonus video: