10 stvari koje nijeste znali o Rijani

Iako uživa u hrani, slavna pjevačica odbija da jede bilo šta od kineske, meksičke ili indijske kuhinje
112 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2012. 18:48h

Rijana je jedna od najvećih pop zvijezda na svijetu. Znamo da često objavljuje privatne fotke na Twitteru, da voli alkohol i noćne provode, ali da li ste znali da je bila u vojnoj školi i da ima dvojicu mlađe braće?

Evo deset manje poznatih informacija o ljepotici sa Barbadosa.

1. Pravo ime joj nije Rijana

Za ime Rijana se odlučila da bi je lakše pamtili, a rođena je kao Robin Rija Fe.

2. Najstarija je od troje djece

Rijana je jedina ćerka u svojoj porodici, a ima dva mlađa brata Rorija i Rejeda FentIja.

3. Pravi je ponos svog rodnog mjesta

Divlja RiRi, koja je rođena u Sent Majklu na Barbadosu, svadnevno zahvaljujući raskalašnom ponašanju puni stupce tračerskih novina, ali je njeni sugrađani obožavaju zbog reklame koju im je donijela. Uz brojne hitove koji se nalaze na vrhovima top lista širom svijeta, ona je i jedina žena sa Barbadosa koja je osvojila nagradu Gremi.

4. Njeno odrastanje nije bilo lako

Njen je život sada zaista prijatan, ali je odrastanje bilo teško. Za časopis The Sun je otkrila da je njen otac Ronald Fenti bio zavisnik od kreka, kokaina i alkohola.

5. Ona je opasna djevojka

Rijana je svoje vještine pokazala i u filmu "Battleship" ali, prenosi portal Hollywood Life, to nije bilo njeno prvo iskustvo vezano za vojsku. Zgodna RiRi bila je kadet u vojnoj školi na Barbadosu, a njena tadašnja prijateljica Šontel izjavila je kako je i tada bila pravi đavolčić.

6. Pjesma "Unfaithful" posvećena je njenom prvom momku

Poznata po svojim ljubavnim dramama, a izgleda da je bila strastvena i u ranim tinejdžerskim danima. Njena poznata pjesma "Unfaithful" nastala je kao posveta momku sa kojim se zabavljala kada je imala 14 godine, a iako je bila veoma zaljubljena, u jednom je intervjuu naglasila kako ta veza nije bila "fizičke prirode".

7. Bila je u "girl” bendu

Kada je imala samo 15 godina okupila je grupu koju su činile djevojke iz škole. Igrom slučaja, nastupile su pred producentom Evanom Rodžersom koji je na Barbados došao na ljetovanje. Slavni producent oduševio se kada je vidio i čuo malu Robin i odlučio je da od nje napravi zvijezdu. Ostalo je istorija.

8. Ima neobične prohtjeve kada je hrana u pitanju

Iako uživa u hrani i često se bori s pokojim kilogramom viška, slavna pjevačica odbija da jede bilo šta od kineske, meksičke ili indijske kuhinje, a mrzi i povrće. Najviše voli piletinu.

Iako golišavim fotkama na Twitteru i editorijalima u modnim časopisima često obraduje obožavatelje, ne želi da se skine do kraja

9. Odbija da se skine za Playboy

Iako golišavim fotkama na Twitteru i editorijalima u modnim časopisima često obraduje obožavatelje, ne želi da se skine do kraja. Tako je već nekoliko puta odbila čak i slavni Playboy.

10. Voli da zaviri u čašicu

Naravno, nakon brojnih snimaka sa žurki koji kruže internetom, vjerovatno su svi saznali da ova djevojka voli alkohol. Sajt Youthgossip ima i svoju teoriju zašto je to tako. Naime, Rijana ima snažnu tremu prije svakog nastupa, pa pije da se opusti. Prije svakog nastupa "drmne" nešto žestoko da prikupi hrabrost za nastup pred brojnim obožavateljima. A onda je, valjda, teško stati...

Galerija

Bonus video: