Novi hrvatski turistički brend: Ništa

Grekov ukazuje da je ništa "autohtoni hrvatski proizvod" i da je to nešto što se ne može naći nigdje na Mediteranu
90 pregleda 8 komentar(a)
Ugljan preko, Foto: Ugljan-preko.eu
Ugljan preko, Foto: Ugljan-preko.eu
Ažurirano: 24.08.2012. 10:53h

Hrvatska bi mogla da dobije novi turistički brend, a to je mainfestacija "Ništa 2012".

Manifestacija se organizuje na ostrvu Ugljan, u mjestu Preko, a kako kažu organizatori ‘vrijeme je da se krene u nove projekte i nove ideje i zato s ponosom najavljujemo da će se 23.08. 2012. u Preku organizovati Ništa.’

Jerko Gregov, organizator ove manifestacije koja se održava 23. avgusta, poziva turiste da dođu i jednostavno dožive ništa.

"Pošto organizujemo ništa to znači da nećemo uložiti nikakav trud i rad u organizaciju, a neće se niti potrošiti novaca. To se dobro uklapa u pozicioniranje Preka kao dalmatinske i ostrvske destinacije. Nikakav trud uložen u organizaciju događaja odraz je i dalmatinske radne etike, a nikakva sredstva uložena u organizaciju puno govore o darežljivosti ostrvskog stanovništva", objašnjava Gregov.

Potvrđeno nam je takođe da neće nastupiti Mišo Kovač i Severina, a neće biti ni iznenađenja večeri

Grekov ukazuje da je ništa "autohtoni hrvatski proizvod" i da je to nešto što se ne može naći nigdje na Mediteranu.

"Za razliku od drugih događaja u kojima je cilj animirati goste i zabaviti ih te im ponuditi nešto novo, mi im ne nudimo ništa. Za razliku od prokušanog i uspješnog koncepta 'buka + pljeskavice = dobra fešta', mi gostima i sumještanima ne nudimo ništa.

Već od ranih jutarnjih sati se neće događati ništa, popodne neće biti organizovan beach party u uvali Joz, a naveče neće biti nikakvih događaja. Folklorno društvo neće plesati kolo i pjevati tradicionalne ostrvske napjeve o ljubavi i dojkama.

Potvrđeno nam je takođe da neće nastupiti Mišo Kovač i Severina, a neće biti ni iznenađenja večeri (znači ništa od vatrometa). Rivom neće šetati poznati glumci, niti će se ikoji šeik usidriti svojom jahtom ispred mjesta...

Mi ne nudimo ništa, a za drugo neka se pobrinu sami!“

Kako objašnjava Gregov, ova ironična ponuda proističe iz toga što svakako nigdje drugo nema ničega, pa zašto bi oni nudili nešto.

"Nakon trideset godina rada dobiješ ništa, bez veze ništa od operacije u bolnici ili dobrog posla. Za bogatune i političare građani su ništa i ništa ih ne brine što oni misle o njima. Za druge ljude najčešće govorimo da su niko i ništa. Ništa od dobrih plata i spasa brodogradnje".

Bonus video: