Ukrali mačku, pa je vratili jer mnogo jede?

Kupidon ima skoro 15 kilograma, i u jednom obroku pojede i po tri konzerve hrane za ljubimce
342 pregleda 4 komentar(a)
debela mačka, mačka, Foto: Damncoolpictures.com
debela mačka, mačka, Foto: Damncoolpictures.com
Ažurirano: 22.08.2012. 09:23h

Nepoznate osobe u Austriji najprije su ukrale, a zatim vratile skupocjenu mačku vlasnici.

Trogodišnji mačak Kupidon pripada rasi rakunskih mačaka, vrijedi skoro 4.000 eura, ali pored toga, jede i do tri puta više od obične mačke.

Ove mace veće su od kućnih mačaka pa ih nekada nazivaju i "nježnim divovima", a jedu i do tri puta više od "obične" mačke.

Kupidon je nestao iz kuće svoje vlasnice u austrijskom gradu Landskron, ali se tri nedjelje kasnije iznenada pojavio u kući njene kćerke.

“Kuće su udaljene devet kilometara, i očigledno je da je mačku kidnapovao neko ko poznaje obje vlasnice, inače ne bi znao gdje da je vrati”, rekla je predstavnica lokalne policije.

Ona je rekla da je Kupidon sigurno bio ukraden, a nije sam odlutao, jer je po povratku izgledao njegovano, uhranjeno, "maženo i paženo", što ne bi bio slučaj da se dvije nedjelje sam smucao po kraju.

“Nije isključeno da je osoba koja ga je ukrala znala samo da vrijedi hiljade eura, a nije znala koliko jede”, rekla je vlasnica Stefani Fraj i dodala da je mačak vjerovatno vraćen jer bi kradljivci bankrotirali da su nastavili da ga hrane.

Kupidon ima skoro 15 kilograma, i u jednom obroku pojede i po tri konzerve hrane za ljubimce.

Bonus video: