Misi nije Lesi, ali se vratila kući

Jedan pas našao se "nasukan" na oštrim stijenama između dvije planine u Koloradu, a bračni par koji je planinario, rizikovao je život da bi mu pomogao
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2012. 11:49h

Istinita priča. Grupa planinara udružila je snage i rizikovala svoj život kako bi spasila jednog psa.

Ranjeni pas, po imenu Misi našao se "nasukan" na oštrim stijenama između dvije planine, Mt. Bierstadt i Mt. Evans u Koloradu.

Planinari Skot Vašburn i njegova supruga Amanda slučajno su otišli van svoje grupe i pronašli ranjenog njemačkog ovčara.

Pritrčali su mu u pomoć i krenuli s misijom spašavanja.

"Nije se uopšte čula, gotovo smo stali na nju. Bilo nam je neobično što vidimo psa na takvom mjestu. Odlučili smo pomoći mu kako god znamo", naglasio je Skot.

Služba za spašavanje odbila poziv

Par je primijetio da psu krvari iz šapa te da je izgladnio i dehidriran. Pošto su nazvali službu spašavanja, s obzirom na to da se nije radilo o čovjeku već o životinji, nijesu dobili pozitivan odgovor.

U tom trenutku, pomoć su odlučili potražiti na planinarskoj stranici.

Na njoj su objavili sliku ranjenog psa i lokaciju na kojoj se nalazi.

Pomoć je stigla drugi dan, a spasioci su psa sa sobom uspjeli ponijeti.

Misi je nakon nekoliko sati spuštena s planine i prevezena u bolnicu.

Ubrzo nakon toga javio se i čovjek koji tvrdi da je njen vlasnik, nego na pitanja kako je pas dospio tamo i zašto ga je ostavio u takvom stanju, 29-godišnji Entoni Ortolani nije imao odgovore.

S obzirom na takvu situaciju, Skot je krenuo u pravnu borbu za Misi, naglašavajući kako će s njim i njegovom suprugom Misi dobiti brigu kakvu zaslužuje.

Misi je još uvijek u bolnici, iako veterinari očekuju njen potpuni oporavak.

Galerija

Bonus video: