Češke preljube nijesu isplative

Prema istraživanjima, jedan Čeh u preljubu investira prosječno oko 100 evra mjesečno, a po svemu sudeći prevare u ovoj državi su čist luksuz
0 komentar(a)
ljubav pare, Foto: Doubting-thomas.com
ljubav pare, Foto: Doubting-thomas.com
Ažurirano: 13.08.2012. 10:46h

Načiniti preljubu u Češkoj vispostavilo se neisplativim.

Pogotovo u vrijeme ekonomske krizi, kada je sasvim sigurno da će se ugroziti kućni budžet domaćinstava u Češkoj.

Ekonomisti Poštanske štedionice izračunali su da troškovi za ljubavnicu ili ljubavnika dostižu polovinu prosječnih izdataka češke porodice za hranu i stanovanje.

Jedan od direktora u Poštanskoj štedionici Aleš Pospišil upozorio je da nevjerni bračni partneri doprinose osjetnom pogoršanju finansijske situacije porodica.

"Preljuba osjetno utiče na porodične finansije jer predstavlja čitavu polovinu prosječnih izdataka čeških porodica za hranu i stanovanje. I oni koji troše na ljubavnike minimalno, potroše godišnje preko 800 eura", kazao je on za dnevnik Pravo Pospišil.

Polovina čeških preljubnika ne kupuje ljubavnici ili ljubavniku poklone, a 84 odsto nikada ne idu na ljetovanje zajedno

Stoga, sudeći prema proračunu, Čeh u preljubu investira prosječno oko 100 eura mjesečno.

Troškovi za ljubavnika ili ljubavnicu plaćaju se u 96 odsto slučajeva u gotovini, da bračni partner ne može da im uđe u trag, dok sedam odsto preljubnika ima i specijalni tajni račun za te troškove.

Čitave dvije trećine preljubnika zbog krize ne koristi hotele i pansione, za koje bi platili u prosijeku do 80 eura mesečno, a koji su utočište za 12 odsto ljubavničkih parova, već se sastaju u stanu jednog od njih.

Bonus video: